DTM Esports Bajnokság – magyar érdekeltséggel!

A MediaMarkt által támogatott DTM Esports Bajnokság második szezonja március 10-én indul, a 28 fős mezőnyben két honfitársunknak is drukkolhatunk.

A bajnokság legfőbb érdekessége, hogy a Ferrari – még ha csak virtuálisan is – első alkalommal lesz jelen a platformon a 488 GT3 típussal, mely igen népszerű a versenyzők körében.

Az első futam március 10-én, 19:05-kor rajtol Imolában, mely élőben követhető itt, a DTM hivatalos YouTube csatornáján, Luke Crane angol és Thomas Bienert német nyelvű kommentálásával. A hatfutamos bajnokság a valóságban is figyelemre méltó versenypályákra látogat el: a mezőny tagjai az olasz forduló után a Norisringen (március 24.), a Lausitzringen (április 7.), Spa-Franchorchamps-ban (április 10.), a Red Bull Ringen (április 21.) és Portimão-ban (április 28.) fognak összecsapni egymással. Ezen helyszínek mind szerepelnek a “nagyok”, a DTM valóságban zajló “igazi” naptárában; érdekesség, hogy a szimulátor futamot és szezont követően másnap szintén Portimão-ban, az Algarve partján rajtol a 2022-es DTM évad.

A szimulátoros világ és az e-sport éra egyre inkább fejlődésnek és erősödésnek indult az elmúlt években, melynek nagy lökést adott a világjárvány: a pandémia alatt kényszerűen “szobafogságra” ítélt emberek egyre nagyobb számban fordultak ezen platform felé, hogy legalább virtuálisan találkozzanak, versengjenek egymással és egy kis benzingőzt, gumiport és fék szagot “érezhessenek”. Egyre több bajnokság indult több platformon és több szakágban, melyekben mindenki megtalálhatja a neki leginkább testhezállót. Ahogy a valóságban, a virtuális világban is csapatok fogják össze a versenyzőket, ahol az internetnek és a platform sajátosságainak köszönhetően eltörpül az a tény, hogy a játékos a világ mely pontján él.

Pinczés Ádám
Nagy Dávid

Magyarország és a magyar e-versenyzők abszolút az élmezőnyhöz tartoznak, nem is kell messzire menni a sikerekért: Michelisz Norbi, az azóta már Túraautó Világkupa-bajnok pilótánk és Kiss Norbi, az immár háromszoros Kamion Európa-bajnokunk szintén szimulátorral kezdték versenyzői pályafutásukat. Michelisz a valóságban és a virtuális térben is rendelkezik saját versenycsapattal, ez utóbbi a M1RA Esports, melynek színeiben indul holnap Nagy Dávid, egy Ferrari 488 GT3 volánja mögött.

A másik magyar induló Pinczés Ádám, aki indult már a virtuális Le Mans-i 24 órás versenyen is, ezúttal szintén Ferrari-val száll harcba a legjobb pozícióért.

A DTM virtuális versenysorozatába 12 ország pilótái kvalifikálták magukat 3 előselejtezőn keresztül, így állt össze a teljes rajtrács, melyre Németországból (a legtöbb, 16 versenyzővel), Belgiumból, Angliából, Magyarországról, Olaszországból, Montenegróból, Szlovéniából, Spanyolországból, Svédországból és Hollandiából érkeznek a versenyzők, akik között profikat és amatőröket is találunk.

Az abszolút favoritok egyike és a profi kategóriát erősíti a brit Jack Keithley, aki a Forma-1-ből is ismerős Williams csapat Esport részlegében is versenyez, továbbá a Dörr Esports színeiben induló német Moritz Löhner. A 23 éves müncheni már valóra váltotta minden szimulátor versenyző álmát és a “játék” kormányát igazira cserélhette: egy valódi versenyautót tesztelhetett, majd a MediaMarkt vörös-fehér színeiben egy BMW M4-ben versenyezve néhány dobogós helyezést is bezsebelt a DTM Trophy nevű betétfutam sorozatban tavaly.

“A mezőny rengeteget fejlődött, szoros csatákra számítok. A tény, hogy meg lehet változtatni az autók beállításait, teljesen felkavarhatja a mezőnyt, de az erős csapatomra fogok támaszkodni, ahol a beállítások terén is kitűnő a csapatmunka. Ezért úgy vélem, ismét jó esélyekkel indulok.” – mondta el a szimulátorban is BMW-vel versenyző és a DTM Esports instruktoraként is dolgozó Löhner.

(Fotók: dtm.com, m1ra.hu, Pinczés Ádám Facebook)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük