Év végén elválnak Pascal Wehrlein és a Mercedes útjai

Hat együtt töltött év után, melyek során 2015-ben Wehrlein megszerezte a DTM bajnoki címet és két szezont versenyzett a Formula 1-ben, a gyártó és a pilóta külön utakon folytatják.

#94 Pascal Wehrlein, Mercedes-AMG C 63 DTM

A versenyző 2013-ban a DTM történetének legfiatalabb pilótájaként érkezett a sorozatba, 2014-ben legfiatalabb futamgyőztese, 2015-ben pedig legifjabb bajnoka lett. A sikerek megalapozták a Formula 1-be lépését: 2016-ban a Manor, 2017-ben pedig a Sauber szerződtette, mindkét évben kimagaslóan teljesítve és pontokhoz segítve az istállókat. A Mercedes idén már nem tudott helyet biztosítani számára a Formula 1-ben, így visszatért a DTM-be, ahol jelenleg az összetett pontverseny 8. helyén áll; a gyártó jövőre már nem vesz részt a túraautó bajnokságban, így elválnak útjaik a német pilótával.

“Az idei év végén jár le a szerződésem a Mercedesszel és közös döntés alapján nem hosszabbítjuk meg. Új kihívásokat és lehetőségeket keresek, jelenleg is tárgyalok csapatokkal, hogy ki tudna számomra ülést biztosítani a következő szezonra. Hálás vagyok a Mercedesnek mindazért a támogatásért, amit kaptam tőlük: Gerhard Ungar-ral és Norbert Haug-gal való 2012-es első találkozásunktól kezdve, Toto Wolff 2013-as döntésén keresztül, miszerint a DTM-ben versenyezzek a Formula 3 helyett, egészen odáig, hogy 2015-ben megszereztem a bajnoki címet. Egy olyan srác álma vált valóra, aki Stuttgart-tól, ahol a Mercedes főhadiszállása található, alig egyórányi távolságra nőtt fel. Ez megnyitotta számomra a kaput a Formula 1 felé, először a Manor-hoz, majd a Sauber-hez; mindkét csapatnál felejthetetlen pillanatokat éltünk át együtt, amikor pontokat szereztünk. Köszönöm mindenki támogatását Stuttgartban, Affalterbach-ban és Brackley-ben. Most azonban ideje továbblépni.” – mondta el gondolatait Wehrlein.

“A junior programunk mindig is fiatal tehetségeket támogatott és segített számukra olyan lehetőségeket találni, melyek a legjobbak versenyzői karrierjük szempontjából. Ez nem mindig egyenes út a csúcs felé és néha fel kell ismernünk azt is, hogy elérkezett egy kapcsolat vége. Sajnos a jövő évre nem tudunk versenyképes helyet biztosítani Pascal-nak, ezért közösen úgy döntöttünk, hogy nem hosszabbítjuk meg a szerződését, ezzel lehetőséget adva neki, hogy máshol kamatoztassa tehetségét. Meg szeretnénk köszönni a Mercedes-Benz-nek nyújtott fantasztikus teljesítményét az elmúlt években és a legjobbakat kívánjuk neki a jövőre nézve.” – tette hozzá a Mercedes részéről Toto Wolff.

Pascal Wehrlein kihajt a boxutcából. Vajon a DTM-ből is, vagy sikerül ülést találnia jövőre?

(Forrás és fotók: Daimler Global Press, DTM media)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük