Glock és Paffett a norisringi csatájukról

Gary Paffett és Timo Glock csatája Hockenheimben felejthetetlenné tette a szezonnyitót. A két pilóta 11 idegtépő körön, azaz 50 kilométeren keresztül üldözte egymást rendkívül látványosan (190 másodpercen keresztül haladtak szinte kerék a keréken), közben hatszor cseréltek pozíciót; a verseny után aztán barátságosan megölelték egymást.

#2 Gary Paffett, Mercedes-AMG C 63 DTM, #16 Timo Glock, BMW M4 DTM

A vasárnapi norisringi verseny óta már finoman szólva sem felhőtlen a versenyzők viszonya

“Lenyűgöző volt a verseny és a csatánk Hockenheimben, de arra nem lehet büszke, ami ma történt.” – utalt Glock-ra Paffett. “Az én szemszögemből egyértelmű, mit tett és hogyan. Ha azt hiszi, ez a viselkedés elfogadható, akkor nem olyan versenyző, mint hittem. Borzalmas verseny volt.”

Timo Glock teljesen más véleményen van és megdöbbent a brit pilóta vádjait hallva. “Kemény csata volt, de én csak védtem a pozíciómat. Szerintem rendben volt, nem voltam unfair. Megértem őt, hiszen dobogó esélyes autója volt és ilyen helyzetben természetes, ha frusztrált vagy. Ez perszer nem jelenti azt, hogy elengedhettem vagy el kellett volna engednem magam mellett, hiszen én is pontokért harcoltam.” – mondta el véleményét a német pilóta.

Paffett egyszer hátulról neki is ütközött Glock autójának

A brit pilóta hajthatatlan volt. A 18. és a 36. körök között folyamatosan támadta ellenfelét, mindketten a lehető legkeményebben harcoltak, nem csak a versenyben elért pozícióért, hiszen a bajnoki címért is küzdenek egymás ellen. A csata hevében Paffett egyszer hátulról el is találta riválisa autóját: “Nem szándékosan tettem. Fékezés közben blokkoltak a kerekeim és belecsúsztam hátulról. Ellenkormányoztam és arra számítottam, hogy megpördülök, de szerencsére uralni tudtam az autót.”

A brit visszautasította Glock meghívását

Paffett nem titkolja, hogy bosszús ellenfelére. Újra és újra támadásba lendült, de “minden egyes alkalommal, amikor megpróbáltam megelőzni, a falhoz akart szorítani; külső és belső íven is próbálkoztam, de mindig irányt változtatott és összeértünk. Legalább tízszer kellett elvennem a gázt, hogy elkerüljem a fallal való ütközést” – fejtette ki a bajnokság élén álló pilóta, aki csak a 13. helyen végzett vasárnap, így a második futamon pontok nélkül maradt.

“Nem igazán értem miről beszél.” – reagált Glock. “Üljünk le és nézzük végig együtt az utolsó 20 kört, akkor lenne lehetősége kifejteni, mire gondolt pontosan. Kész vagyok beismerni, ha hibáztam.” Paffett azonban nem fog élni a lehetőséggel. “Köszönöm, de nem. Számomra egyértelmű: amellett a versenyzési stílus mellett, amit ma bemutatott, nem érdekel, mit szeretne mondani. Őszintén szólva, az sem érdekel, hogy mit gondol. Nagyon mérges vagyok azért, amit ma tett és ahogy versenyzett.” A célvonalon áthaladva egy mozdulattal is kifejezte dühét. “A levezető körön, amikor egymás mellett haladtunk mintha integetett volna, de lehet, hogy nem üdvözölni akart…” – tette hozzá vigyorogva Glock.

(Fotók: DTM media)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük