Marco Wittmann: “Életem versenyét futottam!”

Különleges nap volt a vasárnap a Norisingen a BMW és Marco Wittmann számára. Wittmann győzelme a márka 80. diadala a DTM-ben, a pilóta pedig a szombati 3. hely után ismét dobogóra állhatott, rögtön a legfelső fokára.

“A szívem annyira dobog, mintha még mindig “versenyben” lenne. Őrületesek ezek az érzések…nem mindennapos, hogy valaki meg tudja nyerni a hazai versenyét. Olyan hosszú ideje próbáltam már én is, de most végre sikerült. Nem gondoltam, hogy a 7. helyről győzni tudok, de nagyon jó volt a sebességünk, így sikerült. Életem versenyét futottam, néhány igazán vad előzéssel megspékelve. A csapat hihetetlen munkát végzett és az autó is tökéletes volt. Csodás érzés két dobogós trófeával hazaindulni a Norisringről.” – mondta el boldogan a futamgyőztes.

“Marco első alkalommal nyert hazai versenyén. A tavalyi történelmi győzelmünket követően (Ahogy arról korábban itt beszámoltunk: a tavalyi versenyen 25 év után először tudott itt diadalmaskodni a BMW, ami a 25. győzelme volt a müncheni székhelyű alakulatnak 2012-es visszatérésüket követően. A vasárnapi futam hasonlóan sikeres volt számukra: Maxim Martin megszerezte a BMW 75. győzelmét.) idén is különleges és sikeres hétvégét tudhatunk magunk mögött. Látva az érzelmeket Marco-n, a szurkolókon és a csapaton, végigfutott a hideg a hátamon. 8. győzelmünket ünnepelhettük a Norisringen, mely egyben 80. sikerünk is volt a DTM-ben. Gratulálok Marco-nak és a BMW Team RMG-nek a kiemelkedő teljesítményhez; emlékezetes verseny során szerezhette meg a 7. helyről indulva a győzelmet. A 4. helyen célba érő Bruno Spengler szintén kiváló munkát végzett, akárcsak Timo Glock, aki (a Gary Paffett-tel folytatott csatákban) megsérült autója ellenére is pontokat tudott szerezni. Összességében jó eredménnyel zárjuk a hétvégét, itt az ideje az ünneplésnek.” – zárta méltató sorait Jens Marquardt, a BMW Motorsport igazgatója.

Stefan Reinhold, a BMW Team RMG csapatfőnöke is elismerően nyilatkozott: “Fantasztikus ez az egész, Marco ismét felülkerekedett önmagán. Nagyon győzni akartunk ma, így a csapat igazán boldog lehet, hiszen sikerült. A fiúk kiváló munkát végeztek, a boxkiállások is tökéletesen sikerültek. Nehéz hétvége volt, de higgadtak tudtunk maradni, ezért is diadalmaskodtunk.”

(Fotó: LAT Images)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük