Jamie Green volt a leggyorsabb a sötétben

A DTM első villanyfényes hétvégéjének pénteki szabadedzésén 21:30-kor gurultak először pályára az autók. Az összetettben utolsó helyen álló Jamie Green elégedett lehet és bizakodásra adhat okot számára, hogy a legjobb időt autózta az edzésen.

Green-t négy Audis márkatársa követte: Robin Frijns, René Rast, Loic Duval és Nico Müller. A BMW-sek között az újonc Joel Eriksson végzett legjobbként a hatodik helyen, míg a Mercedes-AMG-k közül Edoardo Mortara a hetedik lett.

“Egy kicsit ideges voltam az edzés előtt. A DTM autók gyorsabbak, mint a GT autók és a fényszóróik sem olyan fényesek. Ennek ellenére a látási viszonyok sokkal jobbak voltak, mint amire számítottam. A versenyen talán kicsit nehezebb lesz a helyzet, de az edzést élveztem.” – mondta el az élen záró brit.

A hétvége vendégszereplőjeként résztvevő Alessandro Zanardi is jól teljesített. Az olasz pilóta az utolsó helyen végzett ugyan, de folyamatosan javított idején, ahogy az edzés haladt.

A második szabadedzés ma 17:15-kor kezdődik, az első kvalifikáció pedig 20:00-kor. A hétvége mindkét versenye 22:30-kor fog rajtolni.

(Fotók: DTM media)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük