Joel Eriksson: “Egyszerűen nem találok szavakat.”

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, az újonc svéd versenyző, Joel Eriksson nyerte a DTM vasárnapi misano-i futamát, mellyel megszerezte pályafutása első DTM győzelmét.

“Egyszerűen nem találok szavakat. Gyerekkorom óta arról álmodoztam, hogy futamot nyerek a DTM-ben. Most itt állok a dobogó tetején és egyszerűen nem is tudom, mit mondjak; olyan hihetetlen ez az egész.” – mondta el Eriksson, aki a 12. helyről indulva tudott diadalmaskodni, gumi stratégiájának is köszönhetően.

“Kockáztattunk a stratégiánkkal és nagyon nehéz volt pályán tartani az autót, amikor újra esni kezdett. De ez a mi napunk. Meg volt írva a csillagokban, hogy itt fogom ünnepelni első DTM győzelmemet és így is lett. Hihetetlen!” – zárta gondolatait a BMW Team RBM pilótája.

“Hihetetlenül büszke vagyok Joelre, gratulálok első DTM futamgyőzelméhez!” – mondta a futam után Jens Marquardt, a BMW Motorsport igazgatója, majd hozzátette: “Még csak 20 éves, ezzel ő a DTM történetének második legfiatalabb futamgyőztese. (a legfiatalabb futamgyőztes Pascal Wehrlein, akinek 19 éves korában sikerült először nyernie – a szerk.). Ezt most megünnepeljük!”

Edoardo Mortara (Mercedes HWA AG), Joel Eriksson (BMW Team RBM), René Rast (Audi Sport Team Rosberg)

(Fotók: DTM media)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük