A Mercedes izzasztó tábora

Ugyan a Mercedes év végén kiszáll a DTM-ből, de ez nem ok arra, hogy ne maximális profizmussal készüljenek utolsó szezonjukra. A csapat versenyzőinek lejárt a pihenés időszaka, így a csapat egy fizikai felkészítő táborban készülni kezdett a bajnokságra.

A kiváló fizikai állapotra a DTM-ben is nagy hangsúlyt fektetnek a csapatok és versenyzőiknek a legjobb formában kell autóba ülniük. A Mercedes Spanyolországban, La Manga-ban tartotta meg a hagyományos fizikális felkészítőjét, és jó alaposan megizzasztotta mind a hat versenyzőjét.

Jó hét volt kemény edzésekkel, jó volt, hogy sok csapatsportot csináltunk. Így közelebb kerültünk egymáshoz és javítottuk a versenyzők közötti együttműködést, hiszen a télen nem láttuk egymást. Az sem volt rossz, hogy néhány mérnök és stratéga is velünk tartott, igaz nekik kevesebbet kellett futni, de együtt volt a csapat.” – mondta Gary Paffett.

A program igen kemény volt és sok sportágat érintett. Hegyi kerékpározást, teniszt, labdarúgást, harcművészeteket és stand-up evezést is tartalmazott az edzéssor. Az edzések között kötelező orvosi vizsgálatok, és a szezon előtti tájékoztatók színesítették a programot. Ugyanakkor sok közösségi programmal növelték a csapategységet, közös vacsorákkal és filmnézésekkel pihenték ki a napi fáradalmaikat a versenyzők.

A csapat harmonikus, a tábor fénypontja a stand-up evezés volt a tengerben, ami egy nagyon nehéz edzés, de egyben a legjobb is.” – mondta Lucas Auer.

Daniel Juncadella is jól érezte magát, és örül, hogy elkezdődött a felkészülési időszak:

Nagyszerű volt visszamenni La Manga-ba. Ez egy kiváló hely, ahol keményen lehet készülni.

Jó érzés volt mozgósítani a testet és ébreszteni az izmokat a téli szünet után. A hangsúly a csapatmunka volt, de most jön az a rész, ami a szívünkhöz a legközelebb áll, és újra autóba ülhetünk, amit mindannyian nagyon várunk.” – mondta a vezetésre már kiéhezett Paul Di Resta.

Di Resta mellett Edoardo Mortara is készen áll a szezonra.

Szeretem a fitness hetet. Nagyon élveztük a hegyi kerékpározást, a focizást és a stand-up evezést; az idő nagyon jó volt, nem túl forró és nem túl hideg.

Pascal Wehrlein két év Forma-1-es szezon után tért vissza a Mercedes DTM csapatába, ahol jól fogadták őt versenyzőtársai.

 “Nagyon szórakoztató volt és mindenki jól fogadott. Azt is jó volt, hogy néhány mérnök is itt volt és meg tudtunk beszélni velük dolgokat, de a cél természetesen közös. Azt akarjuk, hogy jó szezont fussunk és ez a hét egy remek kezdete volt ennek az évnek.” – mondta Wehrlein.

A Mercedes csapatfőnöke, Ulrich Fritz is elégedett volt felkészüléssel.

A La Manga-i fitnesz tábor mindannyiunk számára az utóbbi években dédelgetett hagyománnyá vált. Természetesen a fizikai előkészületek egy hosszú szezonra való felkészülés jegyében teltek, de a csapaton belüli kohéziót is erősítette az itt töltött idő. A két visszatérő Dani és Pascal feltalálta magát és a csapat gyorsan befogadta őket, a csapatszellem különösen jelentős az utolsó DTM szezon kezdete előtt. Most  itt az ideje, hogy elvégezzük az első teszteket a szezon kezdete előtt.

Fotók: Mercedes – AMG DTM

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük