Lappi fantasztikus hajrája

Esapekka Lappi a svéd rally zárónapján fantasztikus teljesítménnyel rukkolt elő. “Ámokfutásával” végül a verseny negyedik helyén végzett, megnyerte a Power Stage-et, és ő volt csapata legjobb versenyzője.

A verseny utolsó napjára már csak három szakasz maradt. A többség már taktikázott és aki nem volt támadási közelségben az érthető módon nem kockáztatott már. Lappi szeme előtt a negyedik hely lebegett, elérhető távolságban volt még, ehhez azonban két riválisát kellett maga mögé utasítania, Ostberget és Paddont. Végül sikerült megszereznie a negyedik helyet és a Power Stage megnyerésével tette fel az ékkövet a zárónapi teljesítményének csúcsára.

Teljesítménye mellett nem ment el szó nélkül főnöke, Tommi Mäkinen sem:

Ma mindhárom szakasz megnyerésével sikerült jó teljesítményt mutatni. Általában az autó és a vezetők teljesítménye jó volt itt, de a feltételek néha egy kicsit egyenlőtlenek voltak. Remélhetőleg lehet valamit tenni, hogy a körülmények a jövőben mindenki számára igazságosabbak legyenek. Esapekka nagyon gyors volt ma ahhoz hogy két pozíciót szerezzen és megnyerje a Power Stage-t. Jó rally volt neki, és egy kis hiba nélkül a legmagasabb pozíciókért harcolhatott volna a dobogón. Nem szabad elfelejtenünk, hogy ez volt az első alkalom neki a hóban a WRC-ben és jövőre biztos vagyok benne, hogy még erősebb lesz.” – mondta a csapatvezető.

Lappi így értékelte a versenyét:

Jó napot fogtam ki, hogy Power Stage-t nyerjek és két pozíciót javítsak. Nagyon boldog vagyok, a csapat számára legalább valami jó eredmény született ezen a hétvégén. Ez azt jelenti, hogy nem vagyok annyira csalódott amiatt, hogy mi történt velem pénteken. Olyan egyszerű itt hibázni. Összességében az egész rally nagyon jó volt. Nem vártam ilyen sebességet magamtól, szóval nagyon várom, hogy jövőre visszatérjek.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük