Rajtbaleset és bajnoki bukfenc a Lausitzringen

A Lausitzringen folytatódott a DTM, és a szezon harmadik versenyén két nagy baleset is borzolta a kedélyeket. Az autók magas biztonsági színvonalát jelzi, hogy a súlyos baleseteket karcolások nélkül úszták meg a versenyzők.

Nico Müller és Jamie Green rajtbalesete

Nico Müller beragadt a rajtnál, a mezőny többi tagja nekilendült, a szerencsésebbek még el tudták kerülni a beragadó autót, aztán érkezett Jamie Green…

Green ezt mondta a történtekről:

Egyáltalán nem láttam semmit. Ez sokk volt. A rajtom nagyon jó volt, ez volt a probléma. Annyira közel voltam René Rast hátsó tengelyéhez; egy későbbi szakaszban balra húzódott, nem volt időm reagálni és kijátszani. És akkor bumm!!!” 

Müller így élte meg a nem mindennapi kalandot:

A beragadás pillanatában abban reménykedtem, hogy mindenki elmegy mellettem, én pedig utánuk indulok. Ilyen még soha nem történt velem. A legfontosabb dolog, hogy senkinek nem esett baja, és az autó javítható. Sajnálom, hogy hosszú éjszakájuk lesz a srácoknak, de ők a legjobbak a paddock-ban.

René Rast bukfence

René Rast megúszta a rajtbalesetet, később azonban óriási bukásával sokkolta a nézőket, és a többi csapat tagjait is. Az eset után a versenyt megszakították.

Rast kiszállt az autóból, és első interjúját már a pálya szélén adta:

Egy kicsit hülye vagyok, de meglepően jól vagyok. Nincs fájdalmam. Mint látható, az autó nagyon biztonságos; boldog vagyok, hogy egészséges vagyok.” – mondta Rast.

A versenyzőt később berendelték orvosi vizsgálatra, de nem találtak töréseket nála, ennek ellenére az orvosok azt tanácsolták, hogy ne vegyen részt a következő versenyen.

A versenyt  Edoardo Mortara nyerte Timo Glock és Philipp Eng előtt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük