A Ferrari Budapest lenyűgöző győzelmet aratott a Ferrari World Finals-en

A Ferrari Budapest lenyűgöző győzelmet aratott a Ferrari World Finals-en, amely során Adam Carroll egy drámai versenyen diadalmaskodott az olaszországi Mugelloban. Az észak-ír pilóta pole pozícióból kezdte meg az Európából, Észak-Amerikából és az Ázsia és Csendes-óceáni térségből érkező Ferrari Challenge versenytársakkal közösen szervezett versenyt, miután a kvalifikáció során gyorsabb volt az összes regionális Trofeo Pirelli divízióból érkező 25 rivális versenyzőnél.

Amint a lámpák kialudtak, az észak-ír megmutatta az évek során megszerzett tapasztalatait, amikor is lehagyta két riválisát, akik túl későn fékeztek az első kanyarban, ezáltal megőrizve a vezető pozíciót. A verseny ideje alatt végig tökéletesen koncentrált, annak ellenére is, miután előnyét kétszer is megzavarta a safety car, valamint ellenállt a szélsőséges nyomásnak az utolsó néhány körben, ezáltal méltó győzelmet aratva a toszkánai régióban.

Ez volt Adam első győzelme a World Finals-en és egyben egy kezdeti álom valóra váltása is a Ferrari egyik legrangosabb versenyén az FF Corse számára, akik minden állomás során tökéletes állapotban biztosították az autót a Ferrari Budapest számára.

Adam következő győzelme 24 órával azután történt, hogy egy meghatározó Ferrari Challenge Europe versenyt teljesített ugyanazon az versenypályán a Pizza Forte által támogatott autójában. Az első versenyt pole pozícióból megnyerő Adam másnap is úton volt a második győzelem megszerzése felé, csak hogy büntetést szabtak ki rá a safety car mögött történő szabálytalanság miatt, amely hátrébb sorolta őt a mezőnyben. Ennek következményeként a harmadik helyen ért célba. Adam az ötödik helyen végzett a ponttáblázatban; hatalmas eredmény egy olyan sofőr számára, aki csak az év harmadik versenyén lépett be a sorozatba. Mindössze 12 pont volt a különbség a harmadik helyezett és közte.

Adam Carroll, a Ferrari Budapest pilótája így értékelt: „Milyen fantasztikus hétvége. Mivel a szezon első néhány versenyét kihagytuk, tudtuk, hogy a bajnokság megnyerése nem reális cél, ezért azt tűztük ki célunkként, hogy Le Mans és a World Finals versenyét kötelezően meg kell nyernünk, és sikerült is mindkettőt teljesíteni, amely szinte hihetetlen. A versenyhétvége hihetetlenül kemény volt, mind ezen a hétvégén, úgy a Challenge Europe további versenyein is és ez a World Finals-en sem volt másként, de az FF Corse csapata rengeteg munkát végzett az imolai verseny óta, hogy pontosan úgy készítse elő az autót, ahogyan nekem kellett és ez rendkívül kifizetődő volt. Hatalmas köszönettel tartozom a Ferrari Budapest-nek és a Pizza Forte-nek egyaránt, mert nélkülük ez a projekt soha nem valósult volna meg. Nagyon büszke vagyok arra, hogy ezt a győzelmet nekik ajánlhatom fel.”

Emanuele Lippi, a Ferrari Budapest ügyvezetője a következőket mondta: „Hatalmas reményekkel vágtunk neki szezonnak, már a kezdetekor tudtuk, hogy Adam kiváló pilóta és az FF Corse csapata professzionális szakemberekből áll, ugyanakkor csak bizakodni tudtunk, hogy ez valóban egy rendkívül sikeres szezon lesz. Úgy gondolom mind a pilótánk, mind a csapat teljes mértékben a maximumot hozta ki magából, ezen tökéletes együttműködésnek tulajdonítanám a sikeres szezont.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük