A Ferrari Budapest visszatér a motorsportba

A Ferrari Budapest örömmel jelenti be, hogy visszatér a motorsportba, a Ferrari Challenge Europe bajnokságán keresztül.

A 2004-ben alapított cég, Magyarország egyetlen hivatalos Ferrari márkakereskedője az FF Corse brit szakembereivel közösen együttműködve, egy 488 Challenge versenyautót indít el, melynek pilótája a korábbi IndyCar, Formula E és Le Mans versenyző, Adam Carroll lesz.

A versenyzést a Ferrari Challenge Európa top kategóriájában, a Trofeo Pirelli-ben kezdi el a csapat, mely hétvégén debütál a Red Bull Ring-en Ausztriában, és folytatja a részvételt a sorozat további fennmaradó fordulóin is, beleértve Le Mans 24 órás versenyhétvégéjét június 15-én.

A projekt megvalósulását a Pizza Forte támogatja.

A Ferrari Budapest igen sikeres múlttal rendelkezik a Ferrari Challenge Europe versenysorozatában. Először 2007-ben csatlakozott a versenyzők sorához, 2009-ben a Driver’s Championship bajnokságában második helyezést ért el Válint Tiborral, majd a 2011-es Ferrari Challengen elnyerte a Coppa Shell bajnoki címet Gerald Grohmmann-el.

A bajnoki cím elnyerése óta a csapat nem szállt versenybe, ebből kifolyólag még izgatottabb a visszatérés és az FF Corse csapatával történt partneri megállapodást illetően. A csapat a híres Silverstone-i versenypályán székel, ezenfelül a világ legnagyobb, ügyfél tulajdonában lévő Ferrari Challenge autók flottáját szolgálja, és a tavalyi Trofeo Pirelli Am díj győztese.

Az 36 éves Észak-ír Adam Carroll rengeteg tapasztalattal érkezik a pályára. Korábbi BAR-Honda Formula-1 tesztpilóta, aki megnyerte a 2008/09 A1GP világbajnokságot és számos győzelmet aratott a GP2, Formula-3 és Formula Renault 3.5 versenyeken egyaránt. A tapasztalt Ferrari versenyző számos különböző sorozatban versenyzett már az FF Corse-val, visszatérve a brit GT-kupa csapatába kettős győzelmet aratott ebben a
hónapban.

A hatfordulós Ferrari Challenge Europe bajnokságot egy döntő követi majd, melyen a regionális bajnokságok versenyzői szerte a világon küzdenek meg a fődíjért. Az eseményre 2019. október 24-27 között Olaszországban, Mugello-ban kerül sor.
A versenyeket több, mint 90 országban közvetítik majd élőben, amely a Ferrari hivatalos honlapján lesz elérhető minden néző számára.

Emanuele Lippi, a Ferrari Budapest igazgatója így vélekedett: “Hihetetlenül izgatottak vagyunk, hogy először a 2011-es Coppa Shell nyertes szezonunk óta újra bevonulhat a Ferrari Budapest neve a Ferrari Challenge Europe-ba. Ismét nyerni szeretnénk, ami egy ilyen tapasztalt csapattal, mint az FF Corse, valamint egy ilyen pilótával, mint Adam Carroll, aki a legmagasabb szinten versenyzett, hihetetlenül izgalmassá teszi ennek elérését. Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy Magyarországot a mi autónk képviselheti, és különösen hálásak a Pizza Forte-nak, hogy támogatnak minket ebben a projektben.”

Adam Carroll úgy nyilatkozott: “Izgatott vagyok, hogy a Ferrari Challenge Europe-on versenyezhetek a Ferrari Budapest és az FF Corse közreműködésével, valamint a csapatommal, akikkel számos múltbéli sikerünk volt a British GT-n. A csapat minden téren megerősödött a legutóbbi alkalom óta, mely egyértelműen érezhetővé vált pár hete Angliában az első közös napunkon. A Ferrari Challenge teljesen új számomra és annak ellenére, hogy biztos vagyok benne, hogy Ausztriában kemény mezőny vár ránk, fel kell vennünk a versenyt és a legjobb formánkat hoznunk.”

Mark McLoughlin, az FF Corse Team igazgatója úgy nyilatkozott: “Örülünk, hogy a Ferrari Challenge Europe-ban a Ferrari Budapestet partnerünknek tudhatjuk.
Emanuele lelkesedése nélkül a versenyre és a versenyek megnyerésére irányuló törekvések nélkül ez mind nem jöhetett volna létre. Azon leszünk a Red Bull Ring-en és azon túl is, hogy bebizonyítsuk neki és a Pizza Forte csapatának, hogy nem hiába hittek bennünk és a megfelelő csapatot és pilótát választották. Részemről, én egy igen erős teljesítményre számítok.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük