Bakkerud meleg helyzetben

Andreas Bakkerud első ízben használhatott egy Audi  S1-et miután csapatot váltott, és az EKS-hez szerződött Mattias Ekström csapatába. A főpróbára Belgiumban, Mettetben került sor, a belga rallycross bajnokság egyik versenyén.

Az autó álcafestése inkább tesztet sejtet, mint éles versenyt, ennek ellenére Bakkerud belevetette magát a küzdelembe. A nagy igyekezet azonban egy ütközést eredményezett, minek utóhatásaként Bakkerud autója ki is gyulladt.

Az esemény ami kiváltotta a tüzet.

A tűz egy hátulról történő ütközés eredményeként lobbant lángra. Bakkerudot meglökte egy vetélytársa, majd meg is előzte. Az ütközés után a forró kipufogócső elhajlott, ami hozzáért a hátsó kötényhez és tüzet fogott tőle. A tűz eredményeképpen füst töltötte be a pilótafülkét, amitől Bakkerud nem látott ki az autóból és a gumifalba csapódott. A versenyző az eset után sértetlenül hagyta el autóját és a gyors tűzoltásnak köszönhetően az autó sem égett ki.

Kárjelentés.

Az autónak a gumifalba csapódáskor sérültek a futóművei, a lökhárítója és a hűtője is. A hátulról történő  ütközés és az utána keletkezett  tűz okozta károk minimálisak, a csapat szerint az autó javítható. A jármű még nem az új Audi S1 ​​volt az EKS-től, hanem egy előző évi modell, amely azonban új alkatrészekkel volt felszerelve.

A baleset a verseny végén történt, így Bakkerud csak minimális vezetési időt vesztett.

Fotó: EKS Audi Sport

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük