Az Audi betartotta a régi mottót

Amíg tél van Németországban, az Audi DTM versenyzői a Kanári-szigeteken töltöttek egy hetet, Lanzarote-ban. Mielőtt irigykedni kezdenénk, a srácokat jó alaposan meghajtották a csapat edzőtáborában.

Kondíció és csapatszellem rendben. 

Úszás, edzés, futás, kerékpározás és rengeteg szórakozás: Tom Kristensen, Le Mans rekorder irányítása, és Dr. Vincenzo Tota  felügyelete alatt a hat DTM-es versenyző egyhetes edzőtáborban vett részt. A Formula-E pilótáival, a csapatvezetőkkel és az Audi Motorsport vezetőjével, Dieter Gass-al együtt a lanzarote-i Club La Santa-ba utaztak, amely a világ minden tájáról érkező profi sortolók között népszerű helyszín a felkészülésre.

A csapatszellem mindig is az egyik legnagyobb erősségünk volt, a jövőben továbbra is számíthatunk erre az erőre.” – mondta Dieter Gass.

Nyerő csapaton ne változtass.

Hogy idén kik vezetnek majd a DTM-ben a csapatnál, azt az edzőtábor előtt még nem döntötték el. A csapat azóta meghozta döntését és a sportban rég bevált “nyerő csapaton ne változtass” mottó szellemében cselekedett.

A DTM-ben tavaly az egyéni és a gyártók versenyét is megnyertük, így nincs okunk sok mindenen változtatni. Ezért az újonc Robin Frijns veszi át Mattias Ekström helyét az ABT-nél. A Phoenix és Rosberg pilóta párosítása változatlan marad. Meg vagyok győződve arról, hogy a DTM-ben a címvédéshez tökéletesen felkészülünk.” – nyilatkozta Gass.

Ennek eredményeként a holland Robin Frijns lesz a svájci Nico Müller új csapattársa az Audi Sport Team ABT Sportsline-nál.

Az Audi Sport Team Phoenix-nél a német Mike Rockenfeller, a 2013-as DTM bajnok, és a francia Loïc Duval versenyez majd, aki 2018-ban kezdi második DTM szezonját.

Az Audi Sport Team Rosberg továbbra is Jamie Green és René Rast felállással folytatja. A bajnok azonban nem szeretné felvenni a jól megérdemelt egyes rajtszámot, és maradna a bevált 33-as számnál.

Szeretem a 33-at és szerencsét hozott.” – mondta René Rast, aki újoncként nyerte meg a tavalyi szezont.

Fotók: Audi Sport

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük