Siker után kényszerpihenő

Craig Breennek volt oka az örömre Svédországban, ahol pályafutása eddigi legjobb helyezését érte el, mikor másodikként ért célba. Az ünneplés után azonban ahelyett, hogy Mexikóra készülne, a Citroen döntése értelmében kényszerszünetet tart.

Mint arról korábban már beszámoltunk, Sebastien Loeb három alkalommal is versenyez majd a világbajnokságon, az első alkalomnak Mexikó ad otthont. A csapat nem akart egy harmadik WRC-t is bevetni, így Breennek át kell adnia autóját a legendás versenyzőtársának.

Szeretnék építeni erre a sikerre, ez volna a cél, de sajnos a pálya szélén leszek egy darabig. Nagyon csalódott vagyok, hogy nem megyek Mexikóba, de ez nem az én döntésem és remélem Seb jól szórakozik majd.” – mondta Breen keserűen.

A döntést – hogy Breen helyébe Loeb lép három alkalommal is – a PSA vezérigazgatója, Carlos Tavares és a Citroen korábbi csapatvezetője, Yves Matton hozta meg. Matton távozott és az FIA-nál tölt be vezető szerepet, a csapat élére pedig Pierre Budar került. 

Az új csapatvezető látva Breen sikerét és csalódottságát, változtatni szeretne az eredeti terven, de erre Mexikóba, még nem fog sor kerülni.

A terv nem változott, így Loeb vezet Mexico-ban, de megpróbálok több versenyt kiharcolni Craig-nek, hogy minél gyakrabban autóba ülhessen. Ragyogó volt Svédországban és szeretnék építeni erre a teljesítményre.” – mondta Budar.

Hogy Breen legközelebb ne kerülhessen ilyen helyzetbe, arra volna szükség, hogy Budar meg tudja győzni a Citroen vezetőit egy harmadik autó indításáról azokon a versenyeken, ahol Loeb is indul majd. Mikor Budar átvette a csapat vezetését elmondta, hogy a csapat éves költségvetését a cég már lezárta és abból az összegből kell az évet végigcsinálni. Így Budar-nak minden meggyőző erejére szüksége lesz, hogy a Citroen vezetői belássák, szükséges egy harmadik WRC-t is indítani.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük