Elégedett a kezdéssel a Toyota

A Monte Carlo Rallye-val megkezdődött a pontvadászat a Rally Világbajnokságon. A tavalyi szezon főszereplői: Ogier, Neuville és Tänak ott folytatták, ahol tavaly abbahagyták. A Toyotás Tänaknak azonban egy gyengébb pénteki nap után kellett felzárkózni, amivel ismét bizonyította harcosságát.

A Toyota csapatvezetője, Tommi Mäkinen elégedett volt csapatával és elismerően szólt Kris Meeke teljesítményéről is. 

“Nagyszerű befejezése volt ez a versenynek, amin nagyon pozitív eredmény született. Sok pontot szereztünk. A 15 szakaszból kilencben mi voltunk a leggyorsabbak, ami bizonyítja az autó erős teljesítményét. Kris Meeke versenyzése lenyűgöző volt, azt hiszem figyelmeztetést küldött a mezőnynek és a szezon hátralevő részében jobb, ha mindenki rajta tartja a szemét.” – nyilatkozta a csapatvezető.

Ott Tänak a gyengébbre sikerült pénteki nap után komoly tempót diktált a verseny további részében, ez a teljesítmény a dobogó harmadik fokáig repítette őt.

Nagyon elégedett vagyok ezzel a dobogóval. Péntek után még nem volt ilyen jó az eredményem. Meglepődtünk, hogy viszonylag száraz körülmények között visszanyerhetjük ezt az időt az aszfalton. A zárónap is jól sikerült, már csak tartani kellett a pozíciónkat. Tökéletes munkát végeztünk szombaton és vasárnap, és mindannyian büszkék vagyunk magunkra.” – összegezte versenyét Tänak.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.