Kezdődjön a játék!

A Monte Carlo Rallye a szezon egyik ikonja, azonban az idei verseny 40%-ban új szakaszokon zajlik majd. A rally egyedülálló kihívásai azonban a késő esti szakaszok, a kiszámíthatatlan jeges és havas körülmények és az összetett gumiabroncs-stratégiák maradnak.

Annak ellenére, hogy a Hyundai csapata korábban ígéretes tempót diktált Monaco szerpentinjein, csak egyszer értek el dobogós helyezést: 2016-ban Thierry Neuville-lel.

Az elmúlt években versenyképes ütemben fejlődtünk, még akkor is, ha az eredmények nem igazán voltak ott. Azt várom – és remélem – harcolni fogunk a dobogóért és megpróbálunk a győzelemért is, ha ez egyáltalán lehetséges lesz.” – nyilatkozta Neuville.

Andreas Mikkelsen első teljes szezonjára készül a csapattal és ő is várja már, hogy elkezdődjön a játék!

“Navigátorommal, Anders-szel keményen dolgoztunk a télen, hogy felkészüljünk az első teljes szezonunkra, amit a Hyundai Motorsport-nál teljesítünk; arra törekszünk, hogy következetes és erős teljesítményt nyújtsunk 2019-ben.” – mondta Andreas Mikkelsen.

Sebastien Loeb hat versenyt teljesít a csapat színeiben, ezek közül az egyik a Monte Carlo Rallye lesz.

Ez az egyik kedvencünk, Danielnek ez a hazai versenye és számomra is hazai versenynek számít, hiszen több szakasz Franciaországban van. Ez az év azonban nagyon különleges lesz, hiszen új csapattal és új autóval állunk rajthoz! Nagyon motiváltak vagyunk.” – mondta Loeb.

Mindhárom legénységnek lehetősége nyílt arra, hogy tesztelje az i20 Coupe WRC-t a Monte előtt, bár eltérő körülményekkel találkoztak a tesztek során.

Új szezont kezdünk egy frissített lelkiállapotban és arra számítunk, hogy egy újabb izgalmas és szoros bajnokság lesz, amelyben versenyképesek leszünk. Monte Carlo tökéletes hely a csaták megkezdéséhez.” – nyilatkozta a csapat új vezetője, Andrea Adamo.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.