Előrelépés a BMW M8 GTE

Alexander Sims dicsérte a BMW M8 GTE-t, és a tesztelése után előrelépést tapasztalt elődeihez képest. Az M8 GTE komoly fejlődést mutat  az előző Z4 és M6 modellekhez képest, és mindkét elődje legjobb tulajdonságait ötvözi.

 

A BMW gyári versenyzője nemrégiben kipróbálhatta a BMW M8 GTE-t, ahol a csapat háromnapos maratoni munkát végzett, amiről korábban már beszámoltunk.

Az első benyomásom nagyon jó, nem ez volt az autó első tesztje, de én ezen a teszten vettem részt először. Számos teszt volt eddig is és az autó minden próbával javult, ami versenyzői szempontból természetesen jót jelent.” – osztotta meg benyomásait Sims.

A versenyző szerint az M8 GTE jelentős előrelépést jelent elődeihez képest.

A Z4 GTLM-et egyszer vagy kétszer vezettem és az autónak voltak olyan tulajdonságai, amelyek fantasztikusak voltak. Az M6-nak volt néhány erőssége, de kétségkívül  néhány gyengesége is, amelyekkel nagyon meg kellett küzdeni, különösen a súlyelosztással voltak gondjaink. Az M8-nál úgy érzed, hogy a Z4 és az M6 legjobb elemeit ebbe az egy autóba helyezték.” – zárta összegzését Sims.

A BMW jövő évi terveiről, a gyári programjairól és a versenyzői felállásokról december 15-én, a gyártó szezonzáró eseményén fog majd beszámolni.

Fotók: BMW

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük