Johan Kristoffersson meghódította Silverstone-t

A Rallycross Világbajnokság Silverstone-ban folytatódott, ahol a nézők  egy nagyon magas színvonalú versenyhétvégét láthattak. A verseny végül Johan Kristoffersson győzelmével zárult, aki ezzel a sikerrel vezet a pontversenyben.

Johan Kristoffersson érthetően boldogan nyilatkozott a verseny után:

A döntőben a startvonalon nagyon nagy volt a tapadás, ezért csúsztatnom kellett a kuplungot, de sikerült elindulnom. Ettől kezdve a lehető leggyorsabban igyekeztem vezetni. Andreas (Bakkerud) egészen a hátamban volt – jó sebességet ért el az elődöntő és a döntő között, és nagyon gyors volt. Annyira könnyű tévedni itt, hogy próbáltam pontosan vezetni, ami sikerült is.

Andreas Bakkerudnak ezúttal meg kellett elégedni a második hellyel, aki a bajnokság folytatását optimistán várja:

Biztos vagyok benne, hogy Norvégiába, Svédországba és a bajnokság többi részében gyorsabban megyek majd olyan pályákon, amelyeket jobban ismerek. A Speedmachine nagyszerű esemény volt, és azt hiszem, minden rajongó nagyon élvezte. Ezen a héten sok új emberrel találkoztam, akik rengeteg kérdést tettek fel, és nagyon szeretik a rallycross-t.

Sebastian Loeb folytatta remek szereplését a bajnokságban, és sorrendben negyedik alkalommal ünnepelhetett a dobogón: 

Azt hiszem nagyon jó lett a végeredmény, csak a rajtom volt nagyon gyenge. Hatodik voltam az első kanyarban és meg kellett találnom a módját, hogy megelőzzem a többieket. Az ugratót a megfelelő időben vettem, és nagyon keményen tudtam nyomni. Akkor amikor Mattias [Ekström] teljesítette a jokert, mögötte jöttem, és ki tudtam fékezni az első kanyarban, nagyon jó verseny volt. Nagyon boldog vagyok. A bajnokság valóban izgalmas ebben az évben, három gyártó és hat versenyző harcol, és nem tudni, ki nyer majd legközelebb ez így tényleg érdekes. Nagyon élvezem.”

https://www.youtube.com/watch?v=L-lW4RprIMg&t=338s

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük