Jövőre itt a Drift Kings!

Az éppen 15 éve alapított King of Europe drift széria Drift Kings International Series néven születik újjá 2019-ben.

Már be is jelentették a 7 nemzetközi sorozat jövő évi versenynaptárát, a viadalokat pedig, melyekben a világ legjobb pilótái küzdenek egymással négy kontinensen, élőben is közvetítik az Extreme Sports Channel közösségi média felületein. A Drift Kings International Series a világ legjobb driftereinek csatatere lett, akik a világ 54 országából érkeznek a sorozatba 2005 óta.

“Az új nevünk jobban hangsúlyozza széleskörű üzleti céljainkat, továbbfejlesztve a drift eseményeket és egymáshoz közelebb hozva a pilótákat és a rajongókat. Legfőbb célunk, hogy még több embert érjünk el, több helyen legyenek láthatók a versenyek és számos szempontból minőségi javulást szeretnénk elérni. 2018-ban igen sikeres évet tudhatunk magunk mögött, 2019-ben pedig minden eddiginél keményebben fogunk dolgozni, hogy növeljük és fejlesszük eseményeinket a rajongók, a versenyzők, a nézők és partnereink számára.” – mondta el Michael Procureur, a Drift Kings elnöke.

A Drift Kings, mely Európa legrégebbi professzionális drift bajnoksága, 5 egyedülálló sorozatot vonultat fel: Pro, Pro2, Női, Hegyi drift és Olasz szuperkupa kategóriákban. A csúcs természetesen a Pro kategória, melyben top versenyzők küzdhetnek egymással 7 fordulón keresztül. A Pro2 az eggyel lejjebb lévő lépcsőfok, itt a semi-pro drifterek kapnak lehetőséget, hogy nemzetközi versenyeken induljanak és profi bírók előtt mérkőzzenek meg egymással. A Queen Series nevű kategóriát a hölgy versenyzők számára tartják fenn, hogy a szezon végén megkoronázzák Európa női drift bajnokát. A korábban hazánkban (Bélapátfalván, a Bélkő-hegyen) is járt Touge Series a Japánból indult drift hagyományaihoz nyúl vissza és trükkös hegyi pályákon versenyezhetnek a legügyesebb, félelmet nem ismerő pilóták; míg a Drift Kings: Italy lehetőséget ad nemzeti bajnokság rendezésére, egy nemzetközi bajnokság minden előnyével; sőt, a versenyzők Pro kategóriás pálya nyomvonalakon versenyezhetnek az évadban.

A 2015-ben alapított Drift Kings: Asia volt az első Európán kívüli versenysorozat, mely így már zsinórban 5. alkalommal tér vissza Ázsiába. A háromfordulós szezon a drift, a tehetségek és a hőmérsékletek szempontjából is az egyik “legforróbb” a világon.

Létezik még a Drift Kings: Nations Pro Series, melyben a világ legjobb drifterei csapnak össze 7 verseny keretében európai és ázsiai pályákon.
2018-ban világszerte több, mint 400 versenyző vett részt az (akkor még King of Europe néven futó) eseményeken, mely jól fémjelzi a sorozat iránti kiemelt érdeklődést. 2019-ben még több szurkolóra, izgalomra és tehetséges versenyzőre számítanak!

A 15. jubileumi szezon megünnepléseként pedig egy különleges esemény is tervben van, melyet 2019 elején jelentenek be. Már most elérhető a szériák versenynaptárai, melyet mi is közzéteszünk. Tavasszal magyar állomása is lesz a sorozatnak, amit semmiképp se hagyjatok ki! A folyamatosan érkező információkról mi is beszámolunk majd.

(Fotók: Drift Kings)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük