Loeb új autót kap régi csapattársakkal

A Peugeot Sport hétfőn bejelentette a 2018 WRX terveinek részleteit, beleértve egy új 208 WRX Supercar-t Loeb és Timmy Hansen számára, amelyet az egész szezonban frissíteni fognak.

 

Új autó jelentős fejlesztésekkel.

Az idei SuperCar teljes egészében saját fejlesztésű: az aerodinamikán, a felfüggesztéseken, a sebességváltón és az alvázon is változtattak.

Ez izgalmas évet jelent számunkra, hiszen az FIA WRX bajnokságban való részvétel a Peugeot kiemelt motorsport projektje lesz a gyár életében. Úgy döntöttünk, hogy részt veszünk a világ rallycrossában, mert szilárdan hiszünk a sport jövőjében: sportos formátumú rövid, intenzív és izgalmas futamokkal, a közönség fiatalabb, mint más kategóriákban és még tovább növekszik. Továbbá hiszünk az elektromos bajnokság jövőjében is.” – utalt Bruno Famin, a Peugeot sportigazgatója arra, hogy 2020-tól a sorozat elektromos meghajtásra áll át.

Maradt a csapatfelállás.

A csapat Loeb mellett megtartotta Timmy és Kevin Hansent, így a csapat változatlan felállással, de már teljes gyári támogatással vág neki a Rallycross Világbajnokságnak. 

Korábban soha nem versenyeztem ilyen magas szinten egy gyári csapattal, ezért nagy megtiszteltetés, hogy a Peugeot-ot képviselhetem ilyen fontos időkben. A Peugeot Sport mérnökei által kidolgozott fejlesztésekre számíthatunk, hogy az autó jobb legyen, mint valaha, így ez növeli a lehetőségeinket a győzelemre.” – mondta Timmy Hansen.

Testvére, Kevin egy korszerűsített 208-as autót fog majd hajtani.

Ez egy fantasztikus lehetőség számomra. Talán meglepetést okozhatok néhány embernek, mert a tavalyi évad nem volt jó, de sokat tanultam és biztos vagyok benne, hogy erősebbé válhatok. Célom, hogy ebben az évben gyakrabban kerüljek a döntőbe: ha elérném ezt, akkor maximalizálhatjuk az esélyeinket. Olyan fantasztikus, hogy a Peugeot győztes csapatként a sportban van és a gyártó érdeklődésére számíthat a sorozat a jövőben is, különösen az elektromos bajnokságba való áttéréssel. Ez mind pozitív.” – nyilatkozta lelkesen Kevin Hansen.

Fotó: Peugeot Sport

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük