Pokoli tempóval a Zöld Pokolban

Az autósport a határok feszegetésének művészete. Ennek újabb példáját mutatta be a Porsche LMP1 csapata a legendás pályán, a Nordschleife-n. Timo Bernhard szerint Stefan Bellof körrekordjának megdöntése nagyszerű pillanat volt.

Stefan Bellof 56 évvel ezelőtt felállított körrekordját adta át a múltnak Timo Bernhard, aki egy Porsche 919 Hybrid Evo-val 51 másodpercet javított a legendás előd körén.

Az új körrekord a zöld pokolban tehát 5:19,546!!!

Ez egy nagyszerű pillanat számomra és az egész csapat számára, a 919-es programnak ez a hab a tortán. Az autó tökéletesen fel volt készítve, én pedig mindent megtettem a rekordöntés érdekében. Az aerodinamikai lökhárítónak köszönhetően olyan szakaszokon is padlógázzal mehettem ahol soha nem hittem volna. Nagyon ismerem a Nordschleife-t; de ezúttal új módszerrel kellett megtanulnom a pályát. Számomra Stefan Bellof óriás maradt és marad. Most, hogy ilyen technológia kellett a rekordja megdöntéséhez, a tiszteletem még nagyobb iránta.“- mondta az új rekordot teljesítő Timo Bernhard.

Andreas Seidl, a Porsche LMP1 csapatának vezetője hozzáfűzte:

Versenycsapatként folyamatosan keressük azokat a kihívásokat, amelyek arra késztetik az autót, a pilótát és a csapatot, hogy a határokat feszegessék. A Zöld Pokol körrekordjának megdöntése mindenképpen ilyen kihívást jelentett. Az elmúlt télen a Michelin-nel együtt készíttettük elő ezt a feladatot – fáradhatatlanul és nagy tisztelettel. Most pedig bemutattuk a 919 Evo teljes potenciálját. Gratulálunk Timonak a szenzációs körhöz, remek választás volt erre a feladatra. A támadás és az óvatosság voltak a fő szempontok ezen a körön. A biztonság a legmagasabb prioritást kapta természetesen. Ebben a tekintetben szeretnék köszönetet mondani a nürburgringi csapatnak is, a rekordkísérlet nem lett volna lehetséges a nagyszerű szakmai támogatás nélkül.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük