Versenyajánló – International GT Open

A Hungaroring versenyfelhozatalát böngészve szerényen húzódik meg a Forma-1, a WTCR, és a DTM “árnyékában” az International GT Open versenyhétvégéje. A sorozat pedig hozza mindazt, amit ma egy nemzetközi versenytől elvárhatunk, a betétfutamokon és a főversenyeken egyaránt.

A sorozat legendás pályákat látogat meg, mint Monza, Spa, Silverstone, Paul Ricard, a mezőny pedig GT3-as autók egész sorát vonultatja fel. Megtalálható itt BMW, Ferrari, Mercedes, Lamborghini, és Audi is.

Az 500-600 lóerős gépek nagyon látványosak, hangjuk is erőt sugároz. Az erőviszonyok nagyon kiegyenlítettek, így a test test elleni csaták szinte mindennaposak. Hazai vonatkozása is lesz a programnak hiszen, a TCR Europe sorozat betétfutamként szerepel a versenyek sorában. A mezőnyben ott lesz Michelisz Norbi csapatával Nagy Dani, Honda Civic-kel a sorozat tavalyi ezüstérmese Tassi Attila, illetve a Zengő Motorsport újonca, Jedlóczky L. Márk is. 

Akik a formula autó versenyeket szeretik, azok sem maradnak látványosság nélkül, ugyanis ezen a hétvégén az Euroformula Open bajnokság is két futammal jelen lesz a Hungaroringen. Ebben a kategóriában a jövő tehetségei csiszolják technikájukat, ennek köszönhetően itt is 20-30 autós mezőnyre és látványos csatákra van kilátás.

A hétvége programját még a Radical Masters sorozat színesíti, ahol szintén komoly csaták vannak kilátásban.

A program tehát sokszínű és hozza mindazt amit egy nemzetközi versenyhétvégétől elvárhatunk, mindezt pedig INGYEN izgulhatjuk végig. A paddock területre kell csupán belépőt váltani, itt azonban bepillanthatunk a kulisszák mögé, a szerencsésebbek még kedvenceikkel is találkozhatnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük