Rajtra váró világ

Nincs autósport rajongó, aki ne várta volna a tavaszt. A téli bezártság után azonban az örömteli felszabadultság helyett továbbra is otthon kellett maradnunk. Pályák zárva, autók ponyva alatt a műhelyek félhomályában, elmaradó versenyek egész sora világszerte.

Hogy mennyi csapat, versenyszervező és pálya megy tönkre a kényszerű leállás miatt, abba jobb bele sem gondolni. A támogatói kör is tovább csökkenhet, hiszen cégek fognak küzdeni a túlélésért. A munka nélkül maradt rajongók kisebb gondja is nagyobb annál, hogy mikor melyik versenyre érnek majd oda. A világjárvány kihat mindenre és mindenkire, a hetek óta tartó rossz hírek után azonban megcsillant némi fény a járványalagút végén.

Rakd be egyesbe!

A hazai autósport jelen állapot szerint egyes sebességi fokozatba kapcsolt, hiszen tesztelni és edzeni mától már lehet. A versenyzők legalább annyira (ha nem jobban mint mi) megszenvedik a kényszerpihenőt: többen új verdára váltottak, vagy meghajtanák a régit; az e-sport, a szimulátor bajnokságok talán enyhítettek valamennyit a versenylázon, de megszüntetni biztosan nem tudták azt.

Teszt pörgő pulzussal!

A teszt egy átlagos szezonban is fontos dolog, de egy ilyen hosszúra nyúlt szünet után talán még azok is tesztelni kezdenek, akik eddig nem nagyon tették. A teszt ugyan nem adja vissza a versenyek nyújtotta izgalmakat, de több hónap után a gázba taposni biztosan megdobogtatja majd a szívet!

Versenyek nézők nélkül

Számtalanszor elhangzott már a mondat, hogy: “A nézőkért versenyzünk!”

Néhány éve egy zárt F-3 teszten jártunk a Hungaroringen, és az üres tribünök látványa szürreális volt. Sehol a zászlótenger, a morajló tömeg, a dudaszó, a vastaps! Akkor kicsit belekóstolhattunk már a zárt pálya “hangulatába”, ki hitte volna akkor, hogy a zárt kapus versenyek valaha opcióként fognak szerepelni?

Jelen sorok születésekor azonban itt tartunk, nem túl sok lehetőség, de a semminél azért több. Lassan felpöröghet a hazai autósport gépezete, felbőghetnek a motorok, szét lehet szakítani a hosszúra nyúlt csendet. 

Rajtra váró világ!

Az élet azonban messze van attól, hogy visszatérjen a rendes kerékvágásba, pontosabban az ideális ívre! Így nem marad más választásunk, mint kivárni, míg a kialszanak a piros lámpák fényei és megkapja a világ a rajtengedélyt! Addig is amíg ez megtörténik, vigyázzatok magatokra, tartsátok be az ideiglenes szabályokat, hogy mielőbb túl legyünk ezen az időszakon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük