Subaru Impreza WRX STI 380 lóerővel?

A Subaru egy, a mostaninál erősebb WRX STI típuson dolgozik, mely a TC 380 kódnéven fut jelenleg és már egy hivatalos képet is közzétettek a típusjelzéséről.

A japánok egyelőre nem erősítették meg, de a 380 minden bizonnyal a lóerőre utal a modell nevében. Az autót a hírek szerint csak Japánban fogják értékesíteni és nem is ez lenne az első eset, amikor a márka saját piacán, Japánban egy kissé “felpiszkált” típussal lepi meg rajongóit: a 2015-ben, a Tokyo Motor Show-n bemutatott WRX STI S207 is japán belpiacos modell volt a maga 323 lóerejével. A mostani frissítéssel a TC 380 minden idők legerősebb WRX STI-je lehet.

Bizonyos sajtóértesülések szerint az autó limitált szériás lesz, de arról, hogy pontosan hány darabot gyártanak belőle, egyelőre nincsenek információk. Az erőforrás kétliteres turbós lesz, eltérően az észak-amerikai piacra gyártott 310 lóerős WRX STI típusoktól, ahol 2.5 literes turbós boxer motorokkal szerelik az autókat

Az “alap” WRX STI is egy “kihegyezett” autó a versenysportból is érkező alkatrészekkel, de a TC 380-at másfajta turbófeltöltővel, katalizátorral és a HKS-től érkező kipufogó rendszerrel, karbonszálas spoilerrel és Recaro ülésekkel szerelik. Módosítottak továbbá a toronymerevítőn és a szívócső rendszeren, melynek fejlesztésében a korábbi rally versenyző, Toshihiro Arai is részt vett.

Érdekesség, hogy a Subaru korábban az amerikai piacra is készített egy speciális kiadást: a 2018 WRX STI Type RA-t, mely 5 lóerővel erősebb és (a karbon tetőnek és a 19 collos BBS könnyüfém felniknek köszönhetően) könnyebb az “sima” kivitelnél.

(Forrás: motorauthority.com)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük