Tíz éves a YouTube csatornánk!

Kerek évfordulók alkalmával döbben rá az ember, hogy rohan az idő. Mintha tegnap lett volna, hogy kamerát ragadtam és feltöltöttem első videóim a YouTube-ra. Visszanézve 10 évvel ezelőtti felvételeim, már látom, hogy volt mit tanulnom és látva mások munkáit, még van is. A videózás épp olyan szenvedéllyé tud válni, mint a fotózás: ha egyszer magával ragad a videózás világa, az órákig tartó szerkesztés és rákapsz az “ízére”, már nincs kiszállás.

Alkotni, létrehozni valamit jó dolog; ha ezzel tudsz szórakoztatni másokat, az még jobb. A videók, bár talán észre sem vesszük, kiszakítanak minket pár percre a hétköznapok mókuskerekéből. Ki gondol videónézés közben a hitelére, a munkahelyére, vagy a hétköznapok harcaira?

Elrepült ez a 10 év, versenyek sokaságán forgott a kamera, legyűr az ember néhány akadályt is az út során, de a legfontosabbnak azt tartom, hogy találkoztam sok-sok olyan emberrel, akik épp olyan szenvedéllyel szeretik az autósportot, ahogy  én.

Élmények sokaságát éltem meg ezalatt az idő alatt a kamera mögött. Látványos jeleneteket is sikerült elkapni, videóim között van néhány nézettebb darab is és persze van olyan, ami nekem egy emlék, de a nézők nem nagyon csaptak le rá. Természetesen mint minden YouTube-ra feltöltő örülök, ha nézett videót sikerül összehozni, viszont a nézettség “hajszolásának” is megvannak a sportszerű keretei. Beleszaladtam már több olyan videóba, melynek címének semmi köze nem volt a felvétel tartalmához. Ezt a hibát az elmúlt 10 évben sikerült elkerülnöm, és nem is szándékozom átverni a nézőket. 

De nem csak egy nézett videó megalkotása okoz örömet. Az, hogy már több mint egy éve vagyok a Grumblo nemzetközi videós csapatának tagja és, hogy első magyar videósként csatlakozhattam a stábhoz szintén örömmel töltött el. Egy nagyon más munkamorált és mentalitást mutattak meg finn barátaim, csak egy példa erre: a vírushelyzet miatt megfagyott a világ, semmi rendezvény, semmi verseny, még egy privát teszt sem. Ennek a helyzetnek a közepén jött egy e-mail a menedzsertől, melyben azt kérdezte, hogy jól vagyok-e, biztonságban vagyok-e, és ha indul az élet, számítanak a munkámra. Meglepődtem, hogy eszükbe jutottam és jólesett ez a gesztus. Folytatódik ez az együttműködés is és jó látni egy nemzetközi díjakat nyerő oldalon a felvételeim és jólesnek azon versenyzők visszajelzései is, akik oldalukon szerepelnek videóim által.

Száz szónak is egy a vége, minden abba az irányba mutat, hogy folytatom a 10 évvel ezelőtt elkezdett videózást és remélem, hogy 10 év múlva ismét megírhatok egy hasonló cikket az immár a 20 éves csatornáról!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük