A Toyota egy új LMP1 koncepcióval állt elő

Tekintettel arra, hogy a WEC-ben az LMP1 kategória elérte mélypontját, az irányító testület új utakat keres. A megújuló szabályrendszerre épülő LMP1 bevezetése 2020-ban várható.

Ha megnézzük, hogy hány szuper sportautó van jelen a versenyeken, akkor meg kell gondolni, hogy az LMP1-nek hogyan kell kinéznie a jövőben.” – mondta nemrégiben Jean Todt, az FIA elnöke.

Mint arról korábban már beszámoltunk, egy GT koncepción alapuló LMP1 kategória indítása is szerepel a tervek között, ami iránt két gyártó már komoly érdeklődést mutatott. A Toyota azonban továbbgondolta ezt a koncepciót, és egy teljesen új megoldással állt elő.

A Tokiói Autószalonon bemutatták a Toyota GR Super Sport Concept-et. A jármű elég futurisztikus és a Toyota Supra alakjára hasonlít, motorja 2,4 literes V6-os turbó hibrid ami a cég LMP1 TS050-es gépéből származik és 1000 lóerős.

Ez az első lépés az utazásunk során, hogy a versenyautók igazi sportkocsik legyenek.” – mondja a Gazoo Racing főnök, Shigeki Tomoyama.

A Toyota már tesztelte is a koncepció autót, ami 2020-tól venne részt a WEC-ben. A szuper sportkocsik bevezetéséről nemrég Párizsban folyt tárgyalás olyan cégek részvételével, mint a Ferrari, az Aston Martin, a Ford, a Honda, a Renault, a McLaren és a Porsche.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük