A rally kirakata

Ritkán voltam olyan rally versenyen, ahol ne sétáltam volna végig a szervizparkon, a csapatok gyülekezőhelye számomra mindig is a rally kirakata volt. Jó kis beszélgetések, közös képek a versenyzőkkel, ámuldozás a csapatok logisztikai hátterén, vagy a szerelők gyorsaságán: mindezek olyan élmények, amiket a szervizparkban élhetünk át.

Szervizparkok között is komoly különbségek vannak, amelyek felszereltsége és helyszíne a rendező anyagi helyzetétől is függ. A csapatok itt láthatják vendégül régi és új támogatóik képviselőit és meg lehet mutatni, mire is költik a pénzüket. Fel lehet vonultatni a teljes logisztikai hátteret, látható a csapat munka közben és megélheti azt a hangulatot, ami a csapatban van. Ide jönnek a családtagok, a rajongók (már ha a verseny látogatható), van akinek a szervizparki séta épp úgy a verseny része, mint a pálya melletti dudálás, tapsolás, vagy molinó rázás! Ki tudja mennyi mára már fanatikus rajongó varázsolt el ez a világ itt, amikor először járta körbe a csapatok főhadiszállását gyerekkorában? Fontos hely ez minden szempontból, aminek meg kell adni a módját, mind a helyszínválasztásban mind annak felszereltségében, megközelíthetőségében és az sem árt, ha a szervizparkot körülvevő környezet is méltó a sportághoz és annak résztvevőihez, rajongóihoz.

Vártuk a rally szezon kezdetét, örültünk annak is, hogy a rally világ elitjének néhány szereplője megmérkőzik a hazai versenyzőkkel. Változott a szezonnyitó helye és ideje és azon voltunk, ha már a bajnokságot nem tudjuk a helyszínen nyomon követni idén sem, legalább néhány tesztet elcsípjünk. Szerencsére három teszten is ott lehettünk, melyek anyagait örömmel dolgoztuk fel. Megnéztük a szezont felvezető sajtótájékoztatókat, elolvastunk jó néhány interjút, kollégáink teszteken készült videóiból és fotóiból is megnéztünk jó néhányat. Vártuk az első Boldogkő Rally képeit a szervizparkból bízva abban, hogy legtöbb sajtós kolléga szintén ott kezd majd, ahol mi is tennénk.

Először egy videó tűnt fel, ahol egy traktor húzta a sárban Ostbergék szervizkamionját, aztán néhány fotó a sártengerről, a lepusztult gazdasági épület előtt álló versenyautókról. Később videós élő bejelentkezések megtekintése következett, melyen a csapattal szemben méretes szemét domb emelte a hely “fényét”! Néhány versenyző az élő videókon, vagy a közösségi médiában említette meg az áldatlan állapotokat. Majd érkeztek az első képek a gépátvételről is, amiken szintén hasonló állapotok uralkodtak.

Mindez egy olyan év első versenyén, ahol jelentősen emelkedtek a nevezési díjak, egy olyan év első versenyén, ahol a nevezők között Világbajnokokat üdvözölhetünk.

Hogy lesz-e ennek a hibás helyszínválasztásnak utóélete azt nem lehet tudni, de ezúttal egy bocsánatkérés sportszerű gesztus lenne a verseny végén a mezőnytől.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük