Majd megyünk gombászni!

Az Orfű Rally-val hamarosan kezdetét veszi az idei autósport szezon. Minden autósporttal fertőzött alig várja már, hogy elfoglalhassa helyét a pályák szélén. A tavalyi viszontagságos szezon után mindenki megérdemelné már, hogy ott lehessen, ahová a szíve húzza. DE…

E sorok írója sem érti, hogy miért ne lehetne nézőként részt venni bizonyos sporteseményeken, mert lehetne lépéseket tenni abba az irányba, hogy kiszabaduljunk egy kicsit. Sportbarátként belegondolva azonban, hiába lehetne enyhíteni néhány sportág esetében, ez sportszerűtlen lépés lenne azokkal szemben ahol viszont nem lehet. Mi sportbarátok együtt sírunk és együtt nevetünk, jó lenne már nevetni és el fog jönni ennek az ideje is. 

A rally egy nézőbarát, nyitott műfaj, többek között ezért is szeretik ennyien. Nehéz megakadályozni jelen helyzetben azt, hogy a rajongók a számos figyelmeztetés és rendezői kérés ellenére kilátogassanak a szakaszokra és ott “gombásszanak”!

Mindenkinek hiányzik már az autók látványa, a hangja és az a hangulat, ami csak a rally versenyeken érezhető. Unjuk a tiltások sorát, az agyonpolitizált pandémiát, a maszkviselést és az ellentmondó híráradatot. Nehéz már türelmesnek és szabálykövetőnek lenni e sorok írójának is.

Nem azért nem megyek ki “gombászni”, mert a hatóságok ezt tiltják, sportbarát lévén azért nem látogatok majd ki a pálya szélére, mert a rendezők erre kérnek! Ők évek óta értünk dolgoznak, szervezik nekünk a versenyeket, élmények egész sorát köszönhetjük nekik. Úgy gondolom, hogy tartozunk nekik annyival, hogy ezúttal az ő kérésüknek tegyünk eleget és ne éljünk vissza a rally műfaj nyitottságával!

A médiások (már akik jelen lehetnek) hozni fogják majd a híreket, a fotókat és a videókat. Jól tudom, hogy ezek nem adják vissza majd a verseny minden pillanatát, de ebben a helyzetben be kell érnünk ennyivel.

Aki szereti a rallyt, az tiszteli a versenyek szervezőit is és elhihetitek: most még a szokásosnál is nehezebb egy versenyt tető alá hozni. Nekik sem öröm arra kérni a nézőket, hogy ne látogassák azt a rendezvényt, amit ők hetek/hónapok óta szerveznek. A  szíve sokakat a pálya felé húz, jó lenne már “lázadni” a tiltások ellen és ott lenni a versenyen. Ezzel a lépéssel azonban könnyen hozhatjuk a szervezőket kellemetlen helyzetbe a hatóságok előtt, akik engedélyei nélkül nem lehet versenyeket rendezni. És azt mindannyian tudjuk, hogy nem jó dolog széllel szemben…

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük