Petter Solberg dobogós eredménnyel mutatta be a Polo GTI R5-öt.

Sikeres bemutatkozáson van túl a Volkswagen Motorsport legújabb üdvöskéje, a Polo GTI R5! A vegyes útfelületen megrendezett verseny Spanyolországban nem kis kihívást jelentett, azonban Petter Solberg és Eric Camilli eredményei meggyőzőek voltak.

A gyártó a sikeres bemutatkozás után elkezdi leszállítani ügyfeleinek az autót Dél-Amerikába és Európába.

Nagyon elégedettek vagyunk a Polo GTI R5 bemutatkozásával és úgy gondolom, remekül teljesítettünk. Petter és Eric rendkívül nehéz körülmények között versenyzett különböző útfelületeken. Ezen vegyes szakaszok megnyerése egyértelmű jele annak, hogy az autó nagyon versenyképes. Ugyanakkor tudjuk: az autó még nagyobb potenciállal rendelkezik.” – mondta Sven Smeets, a Volkswagen Motorsport igazgatója.

“Egy dolog, amit előzetesen szeretnék mondani, mert nagyon fontos számomra: a Polo GTI R5-öt minden percben élveztem ezen a hétvégén, az autó vezetése nagyon szórakoztató. Szerettük volna megmutatni, hogy a Polo minden körülmények között gyors – azt hiszem ezt bizonyítottuk a legjobb időkkel murván és aszfalton is. Egy kicsit több szerencsével, Benjamin és én jobb eredményt ünnepeltünk volna, talán még a WRC2 győzelmet is. Összességében nagyon elégedett vagyok a teljesítményünkkel. És nagyon büszke vagyok rá, hogy részt vettem ebben a különleges premierben.” – mondta elégedetten Eric Camilli.

“Micsoda nagyszerű eredmény hat év elteltével. Nem volt könnyű feladat két napos teszteléssel a hátunk mögött így teljesíteni. Ezért nagyon büszke vagyok arra, amit Veronica és én elértünk itt. A dobogós eredmény aligha lehetett volna jobb. A rally alatt elkerültünk minden kockázatot és mindig tiszta vonalat kerestünk. Talán egy kicsit több támadást kellett volna vállalnunk. A legfontosabb dolog az, hogy nagyon szórakoztató volt az autóban és amikor a dobogón állsz és locsolod a pezsgőt, az sok mindenért kárpótol. Végül egy mondat Sébastien Loeb-re: Fantasztikus, amit itt mutatott. Gratulálok rendkívüli győzelméhez!” – nyilatkozta Petter Solberg, aki a WRC2-ben a dobogó harmadik fokán ünnepelhetett a verseny végén. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük