Történelmi hétvége előtt

Elérkezett az idő: a Volkswagen Polo R5 versenykörülmények között mutatkozik be a WRC2 kategóriában, Petter Solberg és Eric Camilli azt szeretnék, hogy a bemutatkozás megmutassa az ügyfelek számára az autó gyorsaságát és tartósságát.

“Fantasztikus érzés így visszatérni, különösen ezzel az autóval és ezzel a csapattal. A vegyes útfelületű verseny számomra nagy kihívást jelent, hiszen hat éve nem indultam rally világbajnoki versenyen. Nagyszerű hétvégére számítok, találkozhatok régi barátokkal és szenvedélyes szurkolókkal a pályák szélén.” – nyilatkozta lelkesen Solberg.

A Volkswagen Motorsport semmit sem bízott a véletlenre, így a csapat a múlt héten végrehajtotta az utolsó teszteket Spanyolországban.

“Két évvel az utolsó rally világbajnoki szereplés után a Volkswagen visszatér Spanyolországban, még ha csak egyszeri alkalom lesz is. A Polo GTI R5 ügyfelekhez kerül a jövőben. A WRC2 21 résztvevővel nagyon erős lesz, ez újabb ösztönzés számunkra, hogy jó eredményre törekedjünk.” – mondta Sven Smeets, a Volkswagen Motorsport igazgatója.

Eric Camilli is izgatottan várja a bemutatkozást:

“Hogy Spanyolországban mutatkozhatunk be, ez számomra nagyon megtisztelő. Sok teszt kilométer megtétele után, nagyon boldog vagyok, hogy versenyen is vezethetem az autót. Az első éles használat mindig különleges, de alaposan felkészültünk. Tudjuk, hogy nagyon nehéz lesz ez most, hiszen komoly vetélytársaink vannak a WRC2 kategóriában.”

A Volkswagen elsősorban az autó stabilitását és megbízhatóságát szeretné bemutatni ügyfeleinek. Az autó első 15 példánya már gazdára talált, a jövőben elkészül még 30-40 darab, az autó iránti érdeklődés nagyon komoly, amire talán még a Volkswagen sem számított. 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük