Rally? Egye fene rákeresek!

A nem kevés feszültséggel teli nap után látom, hogy kezdenek lehiggadni a kedélyek a hazai rally körül. Ezúttal beleképzeltem magam egy olyan ember szerepébe, aki a rally közelében sem járt még, nem követi, nem ragadta meg, más sportág rajongótáborából való. Aztán egy kellemes nyár végi estén beütötte a keresőjébe a szót: RALLY!!!

A sajnálatos tragédia kapcsán egyébként is felkapta a sportágat a média, így képzeletbeli sportbarátunk rákeresett a szóra: RALLY!

Emberünk nem kevés hazai weboldalt talált, remek videókat, képeket, tartalmak sokasága között válogathatott, kezdett neki megtetszeni a dolog. Ugyan kit ne kápráztatna el egy kilincsel előre autózás egy videóban? Kinek ne esne le az álla olyan fotó láttán, ahol egy autót a levegőben lát, benne a két emberrel akik keresik maguk és az autó határait?

Gyorsan repül az idő, képzeletbeli felfedezőnk dacolva a rátörő álmossággal a monitor előtt ragad. Felmerül benne a kérdés, kik művelik ezt, tuti egyikük se normális, “őrültek” mind, akik így vezetnek autót. Nosza elolvas néhány interjút, amikből kiderül, hogy nagyon is kedvelhető és igazán bátor sportemberek száguldoznak, dacolva a nehézségekkel és a veszéllyel is. Bátor emberek, jár nekik a tisztelet gondolja, és egyre jobban kezdi magával ragadni a rally világa.

A gépén immár számos ablak nyitva, az információk szinte rázúdulnak, de egy cseppet se bánja. Megnézi a szabályokat, belepillant egy rally autó felépítésének leírásába, meglepve tapasztalja a számos kategóriát és a bajnokságok sokasága is elképeszti. Ez egy nagyon nagyon népszerű sportág, ami a világot is behálózza, hogyhogy ez eddig nem érdekelt? – kérdi önmagától.

A gépén persze a facebook is nyitva, amiről meg is feledkezett egészen addig, amíg egy üzenete nem érkezett. Gyorsan válaszolt, majd eszébe jutott, hogy “megismerkedne” a rally rajongótáborával is, így a facebook-on is rákeresett újonnan felfedezett sportágára. Oldalakat itt is talált, csoportokat is szép számmal, így elkezdte felfedezni ezeket is.

Ezúttal is ámult és nem hitt a szemének, épp kommentháborúba csöppent! Durva, sportszerűtlen, se egymást se a sportágat nem tisztelők vívták harcukat. Voltak sportszerű hozzászólások, javaslatok is, voltak, akik virtuálisan lengették a fehér zászlót és végül feladták az érvelést.

Rossz helyen járok, az internet úgyis tele van mindenféle baromsággal, keresek egy másik oldalt hátha ott más a hangulat. De NEM, itt is hasonló a helyzet, sőt, ezúttal még hergelik is az embereket arra, hogy essenek csak egymásnak, a sportágnak, a szövetségnek, mindenkinek!!!

A rally-nak van egy ilyen arca is? – teszi fel magának a kérdést, amit nehezen hisz el olyan videók láttán ahol a rajongók térdre borulnak kedvencük érkezésekor. Ahol a pályák szélén lobogtatják a magyar zászlót nemzetközi versenyeken, ahol együtt húzzák ki az árokból kedvenceiket.

Már az éjszaka közepén járunk, hamarosan csörög a vekker és irány a munka. Lefekszik hát és nem igazán érti, hogy ami ennyi szépséget kínál, azt miért lengi körbe ennyi ellenségeskedés?

Kimenjek-e egy versenyre? – felmerül benne a kérdés….majd békésen álomba szenderül.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük