A fejlesztések nem hozták a várt eredményt

Sebastien Ogier szerint az M-Sport csapatának további lépéseket kell tennie, hogy legyen esélye a világbajnoki cím megvédésére.

Ogier csak az ötödik helyen végzett Finnországban annak ellenére, hogy csapata új aerodinamikai és felfüggesztés fejlesztésekkel állt elő. Így nem tudta kihasználni Thierry Neuville szerényebb eredménnyel záruló hétvégéjét; hátránya jelenleg a pontversenyben 21 pont, míg a gyártók versenyében a Ford 26 pontos lemaradással követi a Hyundai-t.

Ott Tänak uralta a hétvégét és csapattársa Latvala is dobogóra állhatott, ami azt jelenti, hogy a gyártók versenyében a Toyota egy pontra megközelítette az M-Sportot.

“Csalódás, hogy nem volt meg a sebességünk az egész hétvégén, itt az autó nem működött, így a következő versenyekre kell koncentrálnunk. Tavaly mindhárom autónk jó tempóra volt képes, így abban a reményben jöttünk ide, hogy tudjuk tartani a tempót a Toyotával. A Toyota stabilabb volt a kanyarokban mint mi, ezért esélyünk sem volt ellenük.” – kezdte Ogier.

A fejlesztések nem hozták azokat az eredményeket amikben a csapat bízott.

Új felfüggesztéseket és új aerodinamikai elemek egész sorát vetette be az M-Sport, a fejlesztések azonban nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket.

“Nagyon sokat kellett harcolnom, hogy az autót az úton tartsam, szóval át kell néznünk a felfüggesztéseket. Nem úgy néz ki, hogy az új aerodinamika segítene, az egész csapat lassú volt ezen a hétvégén, hiába álltunk elő a fejlesztésekkel.” – zárta a verseny összegzését a címvédő.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük