A Toyota Portugália után is optimista

Nagy reményekkel érkezett a Toyota WRC csapata Portugáliába, azonban a szerencse elpártolt tőlük. Már a verseny kezdetén három autójukból kettő elveszítette azon esélyét, hogy pontokért küzdjön. Tänakot és Latvalát fortuna nem fogadta a kegyeibe, így az értékes pontokért egyedül Esapekka Lappi szállhatott harcba.

Hiába vannak frissítések az autón, hiába a remek tempó, az összeszokott párosok, a remek szervizcsapat; mindez mit sem ér, ha a szerencse elpártol egy csapat mellől. Ez történt a Toyota rally csapatával Portugáliában, de a csapatvezető Tommi Mäkkinen így is talált pozitívumokat a verseny után.

Jó befejezni a versenyt egy jól sikerült Power Stage-el. Nyilvánvalóan a péntek csalódást keltett mindenki számára, de jó volt látni Jari-Matti-t, hogy két jó, tiszta napot tudott az autóban tölteni. Esapekka nagyon jól küzdött a dobogóért, és nagy küzdelmet folytatott Teemu Suninen ellen: jó volt látni, hogy a két fiatal finn keményen verseng egymással. Ezúttal Esapekka nem nyerte meg a csatát, de még mindig sikerült öt pontot szereznie a Power Stage-en, amit nagyon jó volt látni és ami jutalmat jelentett két kemény nap után. Összességében megpróbálunk tanulni e hétvégéből, és erősebben visszatérni legközelebb.” – mondta Mäkkinen.

Jari-Matti Latvala is túljutott a pénteki napján, és inkább a két tiszta napjára helyezte a hangsúlyt.

Természetesen megpróbáltam pontokat szerezni a Power Stage-en, és mindent beleadtam. Nagyon jó szakasz volt. Nem hiszem, hogy sokkal jobban vezethettem volna, de a Fafe szakaszon én voltam az első WRC az úton. Örülök, mert az önbizalmam sokat erősödött. Pénteken volt  problémám, de legalább két tiszta napot vezethettem utána hibák nélkül. Sokat tanulhattunk azokról a beállításokról is, amiket majd szardínián fogunk használni. Optimistának érzem magam a folytatást illetően.”

A csapat méltán legboldogabb tagja Esapekka Lappi volt, aki valóságos Power Stage specialistává kezdi kinőni magát.

Végül nem tudtuk elkapni Suninen-t. Kemény csata volt; jó munkát végzett és megérdemelte a dobogót. Örülök, hogy öt pontot sikerült kihozni a Power Stage-ből is. Ebben az évben én nyertem meg a Power Stage-ek felét, és ez nagyon fontos, mert most már 15 pontom van a három szakaszból. Nagyon elégedett vagyok a hétvégével: nem hibáztunk, sok pontot szereztünk.”

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük