Az ugratók királyai

A jövő hétvégén Portugáliába látogat a Rally Világbajnokság mezőnye, és a Vodafone Rally de Portugal csúcspontja minden bizonnyal a Fafe ugrató lesz, ami nézők ezreit vonzza majd a gyorsasági szakasz mellé.

Nem mindennapi bátorság kell ahhoz, hogy valaki egy ilyen ugratót teligázon megtámadjon. Az ugratás műfajának a mezőnyben két nagy ásza van. Az egyik a Toyotás Esapekka Lappi, aki a WRC-ben debütáló versenye alkalmával 2017-ben a fafe-i ugratón 33 méteres ugrást mutatott be. Ezt az év végi FIA díjátadó gálán a motorsport szezon legjobb akciójaként értékelték. A finn ezzel a nem mindennapi mutatvánnyal megnyerte a OneBet Jump of the Year díjat is.

Lappi így kommentálta a történteket:

Portugáliában kezdtem versenyezni a WRC-ben 2017-ben. A szezon első részében hullámzott a teljesítményünk, de nagyon meglepődtem, hogy egyes versenyeken milyen jó tempóra voltunk képesek. Sok pozitívum volt, de tanultuk a negatív pillanatokból is, és a szezon második fele már jobban is sikerült.

Az ugratók másik ásza Mads Ostberg, aki februárban Svédországban, a Citroen C3 WRC-vel 42 méteres ugrást mutatott be a legendás Colin’s Crest-en. Ezzel sorrendben másodszor nyerte meg azt a díjat, amit az 1995-ös világbajnok, Colin McRae tiszteletére adnak át a legmesszebbre ugró párosnak.

Portugália nyilvánvalóan egy kicsit különleges számomra, mivel ez az egyetlen hely, ahol a WRC-ben nyertem, és abban az időben Algarve-ben tartották a versenyt. Idén a megközelítésem talán valamivel óvatosabb lesz, így kiküszöbölhetem a hibákat és problémamentesen célba érhetek.” – mondta Ostberg.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük