Jobb lett a Citroën

Mint arról korábban beszámoltunk, a WRC csapatok gőzerővel készülnek a Monte Carlo Rallye-ra. A Citroën csapata sem tétlenkedett és Craig Breen szerint az autó sokat változott, szerencsére előnyére.

Mind a négy gyári WRC csapat Franciaországban tesztelt, így készülve a szezonnyitóra. A Toyota és a Citroën Gap közelében használta az utakat, míg a Hyundai Nizzához közel tesztelt, ahol az M-Sport is készült.

Míg Kris Meeke jeges, hideg, nedves  körülmények között futott, Breen teljesen száraz tesztnapot tudott teljesíteni.

Kris és én megosztottuk a tesztnapokat, ő nedves körülményeket fogott ki, én azonban szárazon tudtam tesztelni. Ez számomra nagyon hasznos volt, jó volt száraz pályán autózni. Nagyszerűen éreztem magam, a csapat remek munkát végzett az autóval és minden a jó irányba mutat. Egy kis hó azonban a versenyre nem lenne rossz.” – számolt be Breen a tesztről.

A négy csapat nagyon váltakozó körülmények között tesztelhetett, így egyik sem tudta belőni az autókat a Monte Carlo Rallye-ra, mert nem tudják milyen útviszonyok várnak majd rájuk. Így a csapatok január elején visszatérnek és további tesztekkel fognak felkészülni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük