Loeb: “Nem motivál a WRC-be való visszatérés…”

Sebastien Loeb azt állítja, nem “motivált” arra, hogy elkötelezze magát a 2018-as rally világbajnoki versenyekre a Citroen-nel, annak ellenére, hogy Kris Meeke-t elbocsátotta a csapat.

A kilencszeres WRC bajnok, Loeb idén három versenyt vállalt a Citroen csapatában, amiből már csak a Spanyolországi vendégszereplés van vissza.

Loeb, aki a gyári Peugeot WRX csapatában versenyez, korábban visszautasította azt a  javaslatot, hogy vezessen a Rally Világbajnokságon Németországban, és megismételte, hogy nem fogja átgondolni a WRC programját Meeke távozása miatt.

“Most a WRX-ben dolgozom, és nem motivál a WRC-be való visszatérés. Semmi nem változik azzal, hogy Meeke nincs a csapatban és nem akarok több versenyt annál, mint amit vállaltam. Kéthetente versenyzem a WRX-ben, amiket tesztek és különböző promóciós események követnek. Semmi sem változik számomra, Spanyolországban fogok versenyezni, ahogy azt eredetileg terveztük.” – mondta Loeb.

A rally legenda azonban felvetette, hogy ha szükséges, segít a Citroennek teszt és fejlesztési programjában.

“Talán segíthetek egy teszten, ez lehetséges, de ez egy olyan dolog amiről eddig még nem beszéltünk a csapattal.” – zárta rövidre Loeb a teszteléssel kapcsolatos mondanivalóját.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük