Ogier 2019-es terve: M-Sport vagy visszavonulás?

Nincs olyan csapat a Rally Világbajnokságon, aki ne szeretné soraiban tudni Sebastien Ogier-t. A legendás versenyző azonban utalást tett jövőbeni terveire, és nem gondolkodik azon, hogy elhagyja az M-Sportot.

Kris Meeke korai távozása a Citroentől a szokásosnál korábban indította el a pletykákat a pilótapiacon. Ogier a csapatfőnökök kívánságlistájának élén szerepel, ő azonban remekül érzi magát az M-Sport csapatában, amelyhez 2017-ben csatlakozott a Volkswagen kilépése után.

“Örülök annak, ahol vagyok, mindig is ezt mondtam. Minden olyan irányban halad a csapatnál ahogy azt szeretném. Ha pedig jó irányba haladunk, nincs okunk változtatni sem. Tegyük fel, hogy ajánlatot kapok egy másik csapattól. Ennek az ajánlatnak nagyon nagyon meggyőzőnek kell lennie, hogy leszerződjek, mert boldog vagyok ott, ahol vagyok.” – kezdte Ogier, majd így folytatta:

“Ki tudja jövőre itt leszek-e? Ez egy másik kérdés, igaz már mondtam azt is, hogy a visszavonulás is egy lehetőség.”

Ogier csapatvezetője, Malcolm Wilson hozzátette: mindent megtesz, hogy megtartsa az ötszörös bajnokot.

“A többi csapattól is fog ajánlatokat kapni, ezzel tisztában vagyunk. De ha megadjuk neki mindazt amit akar, akkor nem látom okát, hogy miért is távozna. Azt hiszem boldog itt, és nagyon szívesen marad, amíg rendben mennek nálunk a dolgok.”

Alain Penasse, a Hyundai csapat menedzsere szerint Ogier a kulcsa a pilótapiacnak.

Nem mondhatom, hogy nem gondolunk Sebastien Ogier-re. Ha meg akarod nyerni a bajnokságot, és lehetőséged van leszerződtetni, akkor ezt kell tenned. Talán lesz némi mozgás a pilótapiacon, így ha Ogier is mozgásba lendül, akkor az a többi versenyzőre is hatással lesz. Ha Sebastien Ogier Citroenhez menne, akkor sok mozgás lesz, ha marad, azt hiszem, a többiek is maradnak a csapatuknál.”

A Citroen csapatvezetője, Pierre Budar egyértelművé tette, hogy Ogier a versenyzőlistája élén szerepel.

Mindenkit érdekel Sebastien Ogier, és nagyon örülnénk, ha újra találkozhatnánk vele a Citroennél. Velünk kezdte a pályafutását, és nagyon örülnénk ha itt folytatná. Francia csapat vagyunk, ő pedig a honfitársunk, ez ismét egy szép történet lehetne.”

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük