Ogier nyert Korzikán, Loeb élvezte a vezetést

A zárónapra két szakasz maradt Korzikán, ahová a versenyben vezető Ogier komoly előnnyel érkezett. Mögötte a dobogós helyekért ádáz csata dúlt Tänak és Neuville között. Ahogy az várható volt, Ogier megtartotta az első helyét, Tänak nagyszerű hajrával maga mögé utasította Neuville-t.

Sebastien Ogier.

Jó hétvége volt, nagyon örülök a pénteki teljesítménynek, és nagyon jó hír, hogy az autó előrelépett – gyorsabb volt, mint tavaly.

Ott Tänak.

Őszintén szólva nem panaszkodhatom. Régóta tudom, hogy Korzika az egyik leggyengébb versenyem, soha nem tudtam olyan maximumot nyújtani, amire képes vagyok. De ez egy jó hétvége volt összességében.

Thierry Neuville.

Hibát követtem el ugyanazon a helyen, mint Lappi, és azóta rezgések vannak.” – mondta Neuville a 11. szakasz után. Így a Power Stage-en elért 9. ideje nem meglepő, ennek ellenére meg tudta őrizni összetettben a harmadik helyét.

A Power Stage-et a Toyotás Esapekka Lappi nyerte, aki a versenyről így nyilatkozott:

Oké, tényleg nagyon pozitív napunk volt tegnap, tökéletes volt. Megtaláltam a tökéletes beállítást az autó számára. Ma már a sebesség is jó volt, kis hibát követtem el. Teljes felelősséget vállalok érte én szúrtam el.

Loeb és Ogier nagy csatát vívott a zárószakaszon, a két legendás versenyző összecsapására sokan vártak már. Ogier harmadik, míg Sebastien Loeb második lett, aki a versenyről végül ezt mondta:

Tudom hogy jó ritmusban voltam, csalódott vagyok a hiba miatt, de gyorsan túljutottam rajta, és csak élveztem a vezetést.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük