Tänak és egy “kulcsfontosságú” verseny

Ott Tänak tudja, hogy nem ismétlődhet meg egy újabb kiesés a hétvégi Rally Italia Sardegna-n (június 7-10). A verseny számára “kulcsfontosságú” és ennek szellemében készül fel rá. 

A Toyota versenyzője Portugáliában a pénteki napon ráhajtott egy sziklára, az eset következményeként a Yaris WRC hűtője meghibásodott, a páros pedig kénytelen volt feladni a versenyt.

Tänak jelenleg a tabella harmadik helyén áll 72 ponttal, ezzel ő a legjobb Toyotás. A bajnokságot Neuville vezeti 119 ponttal, a 100 pontos Ogier előtt. A kitűzött célról és a verseny fontosságáról a versenyző így nyilatkozott.

Szardínia különleges rally számomra, hiszen éppen itt volt az első győzelem az elmúlt évben. Remélhetőleg most újabb jó eredményt érünk el. Szerintem ez lesz a bajnokság egyik kulcsfontosságú versenye. Portugália nem ment olyan jól, mint terveztük, ezért fontos lesz, hogy minél több pontot szerezzünk.”

Az optimizmus nem légből kapott, a Toyota Yaris WRC a fejlesztéseknek köszönhetően kiváló tempóra képes. A csapat nem a sebességgel,  hanem a szerencsével áll hadilábon.

Boldog vagyok, hogy az autó jó teljesítményre képes. Argentínában fantasztikus volt, és Portugáliában is jól ment. Próbálunk minél jobban felkészülni és tudom, hogy a csapat nagyon keményen dolgozik. Most a nyári szünet előtt sikerre kell váltanunk a remek tempónkat.” – zárta mondanivalóját Tänak.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük