Tänak támad, Neuville a legvégéig küzd

A Rally Világbajnokság németországi versenyének végén a Toyota lehetett a legboldogabb csapat, hiszen két versenyzőjük is dobogóra állhatott. Neuville ismét növelni tudta előnyét a pontversenyben az őt üldöző Ogier-vel szemben. Ott Tänak újabb győzelmével pedig remek hajrába kezdett a bajnokság utolsó harmadában.

Nehéz győzelem volt

“Ez minden bizonnyal a legnehezebb győzelmem volt. A hétvége túlnyomó részében nagyon szoros küzdelem volt, és ez tette nehézzé a versenyt. Pénteken a szőlőültetvények között nagyon jól éreztem magam a kocsiban. Szombat reggel nem voltam olyan magabiztos, de a csapat javított a beállításokon. Vasárnap csak tisztán kellett autóznom. Nagyon boldog vagyok és az egész csapat is az, hiszen nagyon jók voltunk ezen a hétvégén. Jó irányba haladunk a bajnokságban, de most Törökországra kell felkészülnünk és ott kell folytatni a felzárkózást.” – mondta a célban Ott Tänak.

A legvégéig küzdeni kell

“Nagy kihívást jelentő hétvége volt, ahhoz, hogy dobogón végezzünk nagyon jó munkát kellett végeznünk. Reméltem, hogy néhány pontot még elcsípek a Power Stage-en, de sajnos hibáztam. A bajnokságért vívott csata folytatódik és a legvégéig küzdeni kell.” – mondta elégedetten a célban Thierry Neuville.

Nincs sok hely a hibákra

“Ez egy nehéz hétvége volt, de egyben tiszta is, nem volt különösebb problémánk, ez hozta meg végül számunkra a dobogós helyezést. Tegnap és ma reggel is sok gondja volt a többieknek. Azt hiszem, jó tempót értünk el a hétvégén. Még több versenyt igényel, hogy megértsem, mik a határok, amikor az utak piszkosak. Nincs sok hely a hibákra, és tényleg nem akartam erőltetni semmit.” – nyilatkozta Esapekka Lappi.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük