WRC a világ körül

Chile közel áll ahhoz, hogy rallye világbajnoki versenyt rendezzen a 2019-es szezonban.

A dél- amerikai ország delegációja a jövő évi Argentin Rallye előtt fogja bemutatni a tervezetet a WRC promótere és az FIA előtt, akik ezek után döntenek majd arról, hogy zöld utat kapnak e a szervezők 2019-ben. A WRC promóter, Oliver Ciesla elmondta, hogy úgy érezte, a javasolt rendezvény az Andokban jelentős lépés a világbajnokság számára.

Nagyon közel állunk a megállapodáshoz, ez egy nagyon eredeti verseny lenne, mely sima utakon zajlana a hegyek között; amelyek között 2000 méter magasak is vannak.” – nyilatkozta Cielsa.

A Rallye Chile szervezője, Sebastian Etcheverry körvonalazta a terveket:

A rallye a második legnagyobb sport Chilében a futball mögött. A RallyMobil sorozat 18 éve működik és a WRC lenne a következő lépés számunkra. Készen állunk erre. Szakaszaink – amelyek elsősorban szélesek és gyorsak – talán a legjobbak a világon a versenyzéshez: rengeteg erdei úton van és csodás tájakon keresztül vezet.”

Japán is dolgozik már azon, hogy újra a világbajnoki sorozat része lehessen. A szervezők már megkezdték az egyeztetéseket a promóterrel, hogy 2020-ban a naptárba illesszék a versenyt.

Horvátország még mindig azzal a kihívással küzd, hogy megtalálják a megfelelő időpontot a verseny számára; az eddigi információk szerint szeptember lenne a megfelelő mindkét fél számára 2019-ben.

 

Fotók: Michelin motorsport

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük