“Az autó sebessége végig kiváló volt.” – Gary Paffett gondolatai a hétvégéről

Négy versennyel a szezon vége előtt ismét Gary Paffett vezeti az összetett pontversenyt Paul Di Resta előtt 2 ponttal, így a bajnoki címért folyó csata aligha lehetne kiélezettebb a két korábbi bajnok között. Gary Paffett mondta el gondolatait a spielbergi forduló előtt.

Gary, hogy foglalnád össze a nürburgringi versenyhétvégét?

Igazság szerint a hétvége a Nürburgringen nagyszerű volt, azt hiszem, elégedettek lehetünk, az autó sebessége végig kiváló volt. Mindkét versenyen az első sorba kvalifikáltam magam, szombaton csupán 0.028, vasárnap pedig 0.006 másodperccel lemaradva a pole-ról. Szombaton nehezebb volt a helyzet az új, minimális guminyomást meghatározó szabály miatt, de a harmadik helyen tudtunk végezni. Másnap megvolt a sebességünk, hogy másodikok legyünk, sőt, talán még a győzelemért is harcolhattunk volna, de hibáztunk a boxkiállásnál. Ugyanakkor a bajnokságban újra az élre tudtunk állni, így egy olyan hétvégét tudhatunk magunk mögött, mellyel elégedettek lehetünk.

Mekkora veszteség volt neked egyénileg és a csapat számára, hogy annyi időt veszítettetek a boxkiállásnál?

Kemény volt. A srácok rengeteget gyakorolják a boxkiállásokat és nagyon ritka, hogy valami hiba csúszik be. Nagy nyomás van rajtuk is, ők is versenyeznek egymással és próbálják a lehető leggyorsabban végezni a munkájukat. Egyetlen apró hiba 1-2 ezredmásodpercbe is kerülhet. Ez alkalommal 5 másodpercet vesztettünk, de nem csak a fiúk hibája volt, mivel a boxutcai forgalom miatt nem tudtak rögtön kiengedni, így ezen is buktunk időt. Ez így összességében nagy büntetés volt egy kis hibáért. Erős csapatunk van, az összes szerelő és mérnök nagyon motivált. Misanoból úgy távoztunk, hogy nem szereztünk pontot és elveszítettük a vezetést a tabellán. Aztán megérkeztünk a Nürburgringre, és most egy hihetetlenül erős hétvégét tudhatunk magunk mögött, ami jól fémjelzi a fiúk elszántságát is.

A bajnoki cím véleményed szerint Mercedes pilóták között fog eldőlni, vagy az Audi és a BMW versenyzői beleszólhatnak még a küzdelmekbe?

Úgy gondolom, még számukra is elérhető, még megnyerhetik a bajnokságot. De az előző néhány hétvége alapján a BMW szerintem nem igazi kihívó már, Wittmann és Glock is elég sok ponttal van lemaradva. Marco ugyan előttem végzett vasárnap, de véleményem szerint nem fog tudni elegendő pontot szerezni. Matematikailag még ugyan lehetséges, de nagyon nagy hibát kell vétenünk, hogy ez sikerüljön nekik. Másrészt ott van René Rast…ki tudja? Nagyszerű formában van és Zandvoort óta hihetetlenül sok pontot szerzett, sokat hozott rajtunk összetettben. Még mindig 50 pontos lemaradásban van, de ha így folytatja a pontszerzést, mint múlt hétvégén, akkor jó eséllyel megvédheti címét. A csata jelenleg Paul és köztem zajlik, de fél szemünket René-n kell tartanunk, neki is van még esélye.

(Forrás: Daimler Media, fotó: DTM media)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük