Gerhard Berger: “Még magasabb szintre tudjuk emelni a szériát.”

Az Audi tegnap hivatalosan is megerősítette részvételét a DTM 2019-es szezonjában. “Ez egy lenyűgöző jel a DTM számára. Az Audi mai bejelentése jól mutatja a gyártók DTM-be vetett bizalmát és a sorozat jövőjének biztosítását. Meggyőződésem, hogy még magasabb szintre tudjuk emelni a szériát az Audira és a BMW-re alapozva szoros együttműködésben a japán Super GT sorozattal.” – mondta el Gerhard Berger, az ITR elnöke.

“A DTM-ben az előremutató technológiáknak köszönhetően, mint például az új turbó motorok, továbbra is hatalmas potenciált látunk.” – jelentette ki Dieter Gass, az Audi Motorsport elnőke. A sorozat 30 éves történetének legnagyobb változása előtt áll. A legfőbb újítás a motorok terén történik: a jelenleg használt V8-as szívó erőforrásokat jövőre négyhengeres, kétliteres turbós egységek fogják váltani, melyek kb. 620 lóerős teljesítményre lesznek képesek (ez kb. 100-zal több, mint a jelenlegi motoroké), egészen 300 km/h-ig repítve a versenyautókat.

További kuriózum, hogy az új Class 1 szabálynak köszönhetően átjárhatóság lesz a DTM és a japán Super GT sorozat között, ami azt jelenti, hogy mindkét széria autói részt vehetnek a másik bajnokságban: az egységesítés jegyében. A norisringi versenyhétvégén Masaaki Bandoh, a GTA, a Super GT sorozat promóterének elnöke és Gerhard Berger, az ITR elnöke bejelentettek 2 tervezett közös versenyt: egyet Európában és egyet Ázsiában rendeznének.

Az Audi feltételként kötötte ki, hogy csak abban az esetben vesznek részt a sorozatban a 2019-es szezon után, ha 2020-tól is három gyártó vesz részt a sorozatban. “Bízunk Gerhard Bergerben, hogy meg fogja találni a megfelelő gyártót, aki a DTM-be érkezhet 2020-ban.” – tette hozzá Gass.

(Fotók: DTM media, Audi Motorsport)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük