Extrém tartóssági teszten esett át a VW Polo R5

A Volkswagen Motorsport megvédte a Polo R5 erősségeit, miután a legutóbbi teszt során megdöbbentő képeket készített az autóról.

Az R5-nek a közösségi médiában keringő képei azt mutatják, hogy a Polo teljes hátsó tengelye leszakadt a kocsiról a dél-franciaországi tesztelés során. Az autót Pontus Tidemand vezette az eset során.

Fontjoncouse-ban teszteltük az autót, az itteni utak arra szolgálnak, hogy kipróbálják a Dakaron induló autókat, ez durvább, mint bármi, amit az Akropolisz Rally-n láttunk volna. Hogy őszinte legyek, elmentünk erre a helyre, hogy megtörjük az autót. Ez a kép a negyedik napon készült, miután az autót extrém terheléseknek tettük ki. Ezt az autót ügyfeleink részére készítjük, és megbízható autót adunk át részükre; nem akarunk problémákat okozni nekik csak azért, mert nem hajtottuk végre a tartóssági tesztet.” – mondta az esetről Francois-Xavier Demaison, a Volkswagen Motorsport műszaki igazgatója.

Az autó az eredeti terv szerint a német rally világbajnoki versenyen mutatkozott volna be, ám erre végül nem került sor. A debütálás ideje így október 25-re tolódott és Spanyolországban kerül rá sor.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük