Irány a Super GT!

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a DTM szezonzárójára illusztris vendégek érkeztek a japán Super GT sorozatból. Elérkezett az ideje, hogy a DTM is megmutassa magát a japán autósport rajongók előtt és erre remek alkalmat teremt a Super GT idei utolsó versenye Motegiben.

 

A  szezonzáróra november 11-12-én kerül sor, ahová az Audi, a Mercedes és a BMW is eljuttat egy egy verdát. A DTM-et három versenyző képviseli majd, név szerint Loic Duval, Augusto Farfus és Maro Engel. A japánba látogatás távolabbi célokat is szolgál a két szervező, az ITR és a GTA  között. A cél egy olyan megállapodás tető alá hozása, ami 2019-től lehetővé tenné a két bajnokság közötti átjárást, ehhez azonban a műszaki szabályok összecsiszolására van szükség. A világon csupán ebben a két sorozatban használnak Class One autókat és mindkettő népes rajongótáborral rendelkezik. Az autók mind küllemükkel, teljesítményükkel és hangjukkal elkápráztatják a közönséget.

Augusto Farfus  már versenyzett a japán sorozatban és  nagyon várja, hogy újra pályára gurulhasson.

“Nagy megtiszteltetés számomra, hogy egy BMW M4 DTM autóval pályára gurulhatok Japánban. A Suzukai 1000 kilométeres verseny hangulata egyszerűen fantasztikus volt 2014-ben, amin harmadik lettem. Meggyőződésem, hogy a DTM autók sok rajongóra találnak majd itt Japánban is.” – nyilatkozta lelkesen Farfus.

“Ez lesz az első utam Japánba, természetesen kíváncsi vagyok, hogy hogy fogadják majd a rajongók, amikor pályára hajtok a Mercedes-AMG DTM versenyautóval.” – mondta Engel.

Jó hír a DTM rajongóinak, hogy elkezdődött az együttműködés a két sorozat vezetői között. Így a Mercedes 2018-as kiszállása után is van remény arra, hogy Class One autókat lássunk egymásnak feszülni a világ versenypályáin.

Fotók: www.facebook.com/supergt.net

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük