“Lehet a gázzal kormányozni…” – interjú Korom Zsolt rally versenyzővel

Pécsi Ladás fenegyerek, az egyenesen autózás igazi ellensége, és a nézők imádják ezért! Szlalomokon és sprinteken csapat kilinccsel előre, álmai versenye a Mecsek Rallye a rajttól a célig. Hogy ki ő? Korom Zsoltival beszélgettem. 

 

Kik voltak  gyerekkorod autóversenyző hősei?

Balatonyi Árpi és Ranga Laci bácsi.

Mi volt az első rally verseny amit nézőként láttál?

Kilencven valamennyi lehetett nem tudom pontosan. Ratting “Neon” Viktor nyakában ülve néztem a versenyt az “Antalfy” kanyarban, azt hiszem kb. 4-5 éves lehettem.

Mi motivált arra hogy versenyzőként rajthoz állj?

Az adrenalin a kihívás! Minél nehezebb egy adott pálya és a körülmények, én annál jobban élvezem. Ugyanakkor szerettem volna én is nagy  autóversenyző lenni.

Lada…mit jelent számodra a márka, életérzés, élmény, adrenalin?

Úgy mindez összegyúrva. Mentem már pár autóval de ezzel volt a legnehezebb menni.
Tetszett, hogy lehet a “gázzal kormányozni”. A Lada előtt egyébként vérbeli trabantos voltam, de azzal ha keresztben akar menni az ember valahogy mindig “leakad”.

Melyik az a rally autó a Ladán kívül amit szívesen meghajtanál?

Melyik? Igazság szerint kettő van, az egyik egy Ford Escort rally mk2.
A másik egy S1-es Audi Quattro, az a hidegrázós igazi fajta!

Sprinteken és szlalomokon indulsz, mi álmaid versenye?

Gyerekkori álom egy Mecsek Rallye rajttól a célig! Örültünk is, mikor megtudtuk, hogy mehetünk az 51. Mecsek Rallye prológján! A Baranya kupa, ott még szívesen képviseltetnénk magunkat. Sajnos a szponzori háttér eddig sosem engedte meg a részvételt.

Ha már említed a prológot, hogy éltétek meg az ott autózást?

Gondold el, hogy hosszú évekig kijársz, beállsz a sorba és nézed a “nagyokat” sokad magaddal, és eljátszol a gondolattal minden évben, hogy te hogyan is csinálnád? Megint jön egy év és megint látod, hogy egyre kevesebb az autó és sajnos egyre látványtalanabb az egész. Párommal, Mentával beszéltük hogy “hmm milyen jó is lenne végre menni Mecsek Rallye-n, vagy ha ott nem is de legalább prológon”. Mosolyogtunk rajta. Mondtam is neki -“nem megy úgy mint 21évesen” -mondja nevetve. Négy nappal a verseny előtt megcsörrent a telefon hogy mehetünk! Igyekeztünk rendesen felkészülni és úgy a rajthoz állni. Arra törekedni, hogy ha már itt az alkalom, úgy menni, ahogy azt mindig is szerettem volna! Rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk, úgy gondolom, hogy talán sikerült kihozni a maximumot magunkból. Felemelő érzés volt, meg kell nézni a képeket videókat, végig mosolyogtunk, nagyon nagy élmény volt!

Showtimeeeee…

A tegnapi teszt után, ma a prológgal folytatódott az 51. Mecsek rally programja.A mezőny látványos autózását nagyon sok néző követte a pláza parkolójánál.

Közzétette: Pintiracing – 2017. október 13.

 

Mi a véleményed a hazai rally körül kialakult helyzetről?

Igazság szerint nekem volt szerencsém látni mikor még szinte nem fértek el a pálya mellett a nézők, annyian voltak. Jobbnál jobb kocsik fordultak el egy egy kanyarban  szebbnél szebben és nem kellett űrhajó, hogy rajthoz tudjon az ember állni! Azokhoz az időkhöz képest a mostani helyzet kaotikus.

A szezon lassan véget ér a déli régióban, mik a terveid jövőre?

Tervek azok vannak, a koncepciónk ugyanaz: minél több támogatóra szert tenni és a lehető legtöbb rendezvényen részt venni, hol gyorsan, hol látványosan kocsizni.

Végül mi a leghumorosabb történet ami idén előfordult veletek?

Igazság szerint nem jut eszembe semmi…azaz de… Megvertük öcsikét Árpadtetőn az első gyorson! – nagyot nevet – Azért mondom hogy ideges legyen! – újabb nevetés. De természetesen nem volt tiszta meccs, műszaki hibája volt, utána visszaadta! – zárja nevetve a beszélgetést Zsolti.

 

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük