René Rast történelmet írt!

A címvédő bajnok a Nürburgringen megszerezte mind a két pole pozíciót és futamgyőzelmet, ezzel bezsebelte a hétvégén maximálisan szerezhető 56 pontot. A DTM újkori történelmében ez neki sikerült először.

A 2017-es DTM bajnok szombaton rajt-cél győzelmet aratott, de arra talán még álmában sem mert gondolni, hogy ma megismétli ezt a teljesítményét. Az Audi pilótája ezzel beírta magát a DTM történelemkönyvébe, 56 frissen szerzett pontjával pedig nem mellesleg a hétvégén összesen 4 helyet javított összetettben: a 7.-ikről a 3. helyre ugrott.

A Mercedes-AMG pilótáját, Paul Di Resta-t intették le másodikként a szezon 16. versenyen, aki 9 helyet jött előre a versenyen. Mindhárom gyártó képviseltette magát a dobogón, hiszen a BMW-s Marco Wittmann lett a harmadik. Már csak 4 verseny van vissza idén, a tabella állása pedig egyre szorosabb: Gary Paffett vezet (206 pont) Paul Di Resta (204 pont) és René Rast (149 pont) előtt.

#33 René Rast, Audi RS5 DTM

Kétségtelenül René Rast a hétvége sztárja. Két pole-jával és két győzelmével olyan tettet hajtott végre, amit előtte senki. Zandvoortban Gary Paffett is közel állt ehhez, de vasárnap nem tudott nyerni, második lett Rast mögött. “Nehéz szavakat találni arra, ami a hétvégén történt a Nürburgringen. Ezt szinte lehetetlen lesz felülmúlni a következő futamokon. Összetettben eddig a második oldalon szerepeltem a felsorolásban, most pedig a harmadik helyen állok.” – összegzett Rast, akinek Jean Todt, az FIA elnöke adta át a trófeáját, majd folytatta: “Előre tekintünk. Bármi lehetséges és sok minden történhet még, de sikerült csökkenteni a hátrányunkat.” Ugyanis a lelátókról és a TV képernyőkön keresztül lehet, hogy sétagaloppnak tűnt a futamgyőzelem, de a 31 éves pilóta keményen megdolgozott a diadalért.

#3 Paul Di Resta, Mercedes-AMG C 63 DTM

Paul Di Resta szintén fel tudott zárkózni: mai második helyével ismét közelebb került az éllovas Paffett-hez összetettben. Már csak 4 verseny van hátra a szezonból és csak 2 pont választja el a 2 Mercedes-es pilótát. “A tegnappal ellentétben ma minden igazán jól alakult. A 11. helyről indulva a 2. helyen végezni szintén azt támasztja alá, hogy a DTM-ben bármi lehetséges, semmi sem biztos.” – kommentálta mai eredményét Di Resta.

A BMW-s Marco Wittmann szintén boldog lehetett. Szombati 4. helye után ma a dobogó legalsó fokára állhatott. “A verseny előtt optimista voltam, bár a 9. helyről indulni nem a legjobb. Természetesen mások balszerencséjéből is profitáltunk, de megtettük, amit kellett, hogy előre tudjak lépni a mezőnyben. Boldog vagyok, hogy a csapatomnak, az RMG-nek dobogós helyet tudtam ajándékozni a csapat hazai versenyén.” – mondta el örömmel Wittmann.

Az összetett pontverseny éllovasa, Gary Paffett balszerencsés volt ma. Kerékcseréje során 11,1 másodpercet töltött a boxban, mivel probléma adódott a jobb hátsó kerék cseréjénél. Így ahelyett, hogy a 2. helyre tért volna vissza Rast mögé, 4 helyett vesztett, végül az 5. helyen intették le Bruno Spengler mögött.

A küzdelmek az évad utolsó előtti hétvégéjén folytatódnak Spielbergben, szeptember 21-23. között.

(Fotók: DTM media)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük