F-1 History – Megújult a Jim Clark múzeum

Az autósport hőseinek minden tisztelet kijár, versenyezzenek akár ma, akár évtizedekkel korábban. Jim Clark kétszeres Forma-1-es világbajnok örökségét is óriási tisztelet övezi hazájában, amit máig gondoznak.

 

1963 és 1965  F-1 világbajnoka számos autóversenyző példaképe a mai napig. Duns városában áll az emlékét őrző kiállítás, amely jelentős átalakításokon esett át a közelmúltban. A teljes felújítás kereken 1,6 millió fontot emésztett fel, így az eredetileg kis kiállítóterem múzeummá nőtte ki magát. Az új létesítményben helyet kapott két versenyautó, emléktárgyak, trófeagyűjtemény, képgalériák, és egy interaktív oktatói zóna is.

Sir Jackie Stewart, a Jim Clark Trust tiszteletbeli elnöke elmondta:

Nagyon örülök hogy az álmom valóra vált, és elegendő pénz gyűlt össze ahhoz hogy egy olyan hősre mint Jim Clark méltóképpen emlékezzünk. Büszke vagyok rá hogy a barátja lehettem sokat tanultam tőle, és a mai napig nagyon hiányzik.

A korábbi versenyző Doug Niven, Jim Clark  unokatestvére ezt mondta:

Bízunk benne hogy az új múzeum méltón emlékezik meg Jim életéről, és eredményeiről.

A projekt támogatói közé tartozik Dario Franchitti, Allan McNish, David Coulthard, Clive Chapman és Lord March, akik mind a Jim Clark Trust védnökei.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük