16. BMW Találkozó Soltvadkert

Oldalunk első alkalommal képviseltette magát az idén immár 16. alkalommal megrendezett Soltvadkerti BMW Találkozón, ahol látványban és élményekben nem volt hiány.

A találkozót augusztus 19-23. között tartották, mi 20-án érkeztünk, ekkor kezdett igazán élni és benépesedni a Vadkerti-tó kempingje. Még sosem jártunk itt korábban, de Soltvadkertre érve egyre több BMW-s márkatárssal találkoztunk (közülük többekkel üdvözöltük is egymást, villantás vagy intés formájában), így a sort követve el sem tudtuk véteni a találkozó helyszínét.

A beléptetés gyorsan és gördülékenyen ment, hamar le tudtunk parkolni és kezdhettük a munkát a bajor márka modelljei között.

Figyeltük az érkezőket, közülük többen igen látványosan és stílusosan léptek be a kempingbe, gumit füstöltetve, esetleg poénosan: volt, aki “csónakkal” érkezett.

A találkozó egyben egy nagy fesztivál is, baráti BMW-s társaságok sátoroztak, beszélgettek, ettek-ittak együtt jókedvűen és egészen biztosan új barátságok is köttettek a “szomszédok” között.

A tó közelsége és a hőség miatt az egyik kiváló program a fürdés volt, de a szervezők többek között felni kitartó- (ahol a hölgyek és a gyerekek is becsülettel helyt álltak), sikító-, turbó hajító- és hangnyomás versennyel is készültek.

A találkozón kicsik és nagyok is jól érezték magukat, többen a vízi foci pályát is kipróbálták.

A hátsókerék hajtás egyik varázsa, hogy látványos, gumifüstben gazdag autózást lehet vele bemutatni. Bár a kiírt programok között nem szerepelt driftelés, a bátrabb BMW-sek így is találtak alkalmat a gumik füstölésére – a nézősereg nagy örömére.

Soltvadkert híres cukrászdája az 1971-ben alapított Szent Korona Cukrászda, melyet minden ideérkezőnek ki kell próbálnia! A hosszú pultokban az ínycsiklandó fagylaltok, édességek és sütemények szinte végeláthatatlan sora fogadja a vendégeket, arra csábítva, hogy végigkóstolják a “repertoárt”, de erre egy alkalom természetesen kevés lesz. Mint azt Suhajda Krisztiántól, a cukrászda egyik tulajdonosától megtudtuk, jó kapcsolatot ápolnak a találkozó szervezőivel, egy szép gesztussal támogatták is őket: az a látogató, aki BMW-s bérlettel rendelkezett, vendégük volt 1 gombóc fagyira.

A 16. Soltvadkerti BMW Találkozóról két alkalommal élő Facebook közvetítés keretében is bejelentkeztünk, megmutattuk az esti gumiégetést, ill. a reggel “éledező” kempinget, melyek itt és itt megtekinthetők, fotóalbumunk pedig itt.

Köszönjük a lehetőséget a szervező RCS Power Kft.-nek, a Racing Club Soltvadkert csapatának!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

16. BMW Találkozó Soltvadkert