Az autósport esszenciája

Az autósport milliókat foglalkoztat világszerte és az internet segítségével a hírek azonnal eljutnak a rajongókhoz. A szerteágazó és nagyon színes világ kimeríthetetlen témát biztosít, lehet ez egy verseny elemzése, interjú egy bajnokkal, egy kiváló fotó elkészítése vagy videó felvétele. Mindenkinek más okoz örömet, a rengeteg részlet mellett számomra az autók hangja adja meg az autósportok esszenciáját.

Minden autósport rajongónak van kedvenc sorozata, csapata, versenyzője, pályája, sőt még kanyarja is. A látványhoz, amit egy verseny nyújt, társul a gépek hangja, ami szerves része a show-nak és minden gépnek megvan a sajátos akusztikája. Ki ne kapta volna már fel a fejét a hangra, amit egy közeledő rally autó ad ki magából, ezzel törve meg a természet csendjét?

Baranya Kupa tesztvideó hamarosan!

RALLY/BARANYA KUPA – Megérkezdtünk a Baranya Kupa hivatalos tesztjéről, a videó készülőben a látottakról.

Közzétette: Pintiracing.hu – 2018. augusztus 2., csütörtök

A sok versenyt látott néző már a hangról megmondja, hogy egy VFTS, egy R5-ös vagy egy WRC közelít-e éppen. A versenybírók sípja és a nézőtársak “PÁLYA” felkiáltásai mellett, a legjobb figyelmeztetés egy közeledő versenyautóra annak hangja marad.

Nyúúúúúlik!!!!

DRIFT – Zángó Zoltán edzés rajtja!

Közzétette: Pintiracing.hu – 2016. március 28., hétfő

A rally mellett a pályaversenyek világa is ontja magából a hangorkánt, alig van az évben olyan hétvége, mikor a világ valamelyik pályáján ne zajlana éppen egy verseny vagy teszt. Hangok terén itt évtizedekig uralkodó volt a Forma- és nem kis felháborodást keltett, mikor ez a helyzet megváltozott. A királykategória vezetői belátták, hogy hibát követtek el és azon dolgoznak, hogy a jelenlegi technikákból próbálnak meg komolyabb hangokat kisajtolni a jövőben.

Egy kis motormelegítés

Épp úgy szerelik ,ellenőrzik az F-1 Clienti gépeit ,mint amikor éles versenyeken vettek velük részt.

Közzétette: Pintiracing.hu – 2015. június 28., vasárnap

Akadnak azonban promóterek, akik tisztában vannak a hangok jelentőségével és nem követik el az F-1-ben látott, pontosabban hallott hibát.A rajtnál az egyszerre nekilendülő és pokoli tempóban gyorsuló gépekből kiszakadó hangoktól megremeg a levegő és sebesebben ver az ember szíve. A féktávokon visszaváltások okán hangzó csattogás a kipufogóból előtörő lángok is felejthetetlenek.

Benzingőzben!

A sokadik kört kezdték a srácok a teszten.

Közzétette: Pintiracing.hu – 2015. augusztus 1., szombat

Az autóport természetesen a nézőknek, a nézőkről szól, és ezt minden sorozat vezetősége hangoztatja. A szoros versenyek, az erőtől duzzadó autók látványa, a szebbnél szebb lányok felvonultatása mellett, remélhetőleg nem feledkeznek meg a hangok okozta élvezetekről sem, amik épp úgy csábítanak rajongókat a pályák szélére, mint bármelyik másik eleme ennek a sokszínű világnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük